Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ne kadar gelir elde ediyor?

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ne kadar gelir elde ediyor?

Haftanın grafiğinde bu haftanın konusu, ülkemizde de faaliyet göstermeye hazırlanan, dünyaca ünlü elektrikli otomobiş üreticisi Tesla. Hemen belirtelim, dilerseniz Webrazzi PRO'da haftanın en çok ilgi çeken grafiklerinden oluşan yazı dizimizin tamamına hemen şimdi göz atabilisiniz.

2003 yılında San Carlos/California'da kurulan Tesla Motors, günümüzde en çok dikkat çeken teknoloji şirketlerinden biri konumunda. Tabii bu noktada şirketin kurucu ve CEO'su Elon Musk'ın da Tesla'nın bilinirliğine fazlasıyla katkı yaptığını söyleyebiliriz.

Şirketin açıkladığı rakamlara göre 2014 yılında 3 milyar 198 milyon dolar gelir elde eden Tesla, bu rakamın neredeyse üçte birini ABD'den sağlamış. AR-GE faaliyetleri için aynı yıl 400 milyon doların üzerinde harcama yapan Tesla'nın kar elde eden bir şirket olmadığını hatırlatalım; Şİrket 2014 yılını 294 milyon dolar zararla kapatmış.

teslanin-yillik-geliri

Webrazzi PRO nedir?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2500’ün üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına göz atabilirsiniz.

(Görsel kaynak: Hadrian/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.