Mini Cooper'dan sanal gerçeklik gözlüğü

Mini Cooper'dan sanal gerçeklik gözlüğü

Mini Cooper, Şangay'da gerçekleştirilen otomobil fuarında duyurduğu sanal gerçeklik gözlüğüyle otomobil meraklılarına hem şık bir moda ürünü sunarken hem de HUD (head-up display) ile yol verilerini takip edebileceğiniz, navigasyon ve yol bilgisayarını gözünüzün önüne getiren bir sanal gerçeklik gözlüğü sağlıyor.

BMW'nin grup şirketlerinden olan BMW Group Design Networks ve Qualcomm gibi şirketlerin iş birliğiyle ortaya çıkan ve konsept olarak Mini sevdalıları için tanıtılan ürün, ciddi bir biçimde güvenlik de sağlıyor. Gözünüzü asla yoldan ayırmadan, otomobilinizle ilgili pek çok veriyi gözlük sayesinde gözünüzün önüne getirmeniz de mümkün oluyor.

mini-cooper-ar-gozlukMini Cooper'ların tasarım ve marka haklarıyla piyasaya çıkacak olan bu akıllı gözlükler, Mini sahiplerinin satın alabileceği bir ek donanım niteliğinde olacak. Mini, bu tarz konsept ürünlerle gelecekte Mini modellerinin nasıl şekillenebileceğinin de ipuçlarını aslında vermiş oluyor. Konuyla ilgili konuşan Qualcomm yetkilisi de gözlükler ve otomobiller arasında bir bağı olan, artırılmış gerçeklik gözlüğü yaptıklarının ve geliştirilmesine yardımcı olduklarının altını çizdi.

Mini'lerin artırılmış gerçeklik gözlüklerinde navigasyonla birlikte, mesajlaşma, X-Ray Görünüm modu bulunacak. Araç içinde bazı bölgelere gözlükle baktığınızda, bunlar artırılmış gerçeklik için bir alan olarak kullanılacak. Ayrıca artırılmış gerçeklikle park etme özelliği de bulunuyor. Bu da aracınızı park etmenizi oldukça kolaylaştırıyor ve daha güvenli hale getiriyor. Ürünün seri üretimi olup olmayacağı, ne zaman hazır olacağı ve Mini dışında diğer otomobillerde de kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili bilgi ise verilmedi. Ancak anlıyoruz ki, Mini bu tarz konularda hevesli ve herkesten önce gündemdeki konuları ilk deneyen şirket olmak niyetinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.