Apple Watch'ın ilk satış istatistikleri

Apple Watch'ın ilk satış istatistikleri

Geçtiğimiz Cuma günü ABD'de online ön siparişe açılan ilk grup Apple Watch altı saatte tükendi. Halihazırda Perşembe günü cihaza olan  talebin arzı geçmesini beklediğini söyleyen Apple, henüz satış sayılarıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Buna karşılık e-ticaret izleme platformu Slice Intelligence, Apple'ın Cuma günü toplam 957 bin adet Apple Watch ön siparişi aldığını tahmin ediyor.

9 bin 80 online alışverişçiyi inceleyen Slice'a göre, müşteriler ortalama 1,3 Apple Watch ön siparişi verdiler, yani bir Apple Watch'la yetinmediler (Bunda online pazar yerlerinde satış için yapılan alımlar da etkili olmuş olabilir.) Böylelikle müşterilerin ortalama Apple Watch harcaması 508 dolara yükseldi.

pple watch

Tahminler Apple Watch modelleri içinde en çok satanın en düşük fiyatlı olan Apple Watch Sport olacağı ön görülerini de doğruluyor. Zira Slice'a göre ön sipariş veren müşterilerin yüzde 62'si Apple Watch Sport aldı ve ortalama 382.83 dolar harcadı. Bir üst model Apple Watch alanların üçtü biriyse görece pahalı saatlerini ucuz bir Sport Band kordonuyla tamamladı. Apple Watch alanların ortalama harcaması ise 707 dolar olarak gerçekleşti. (Bir kullanıcının birden fazla saat alması nedeniyle).

apple watchs

Kordon seçimlerindeyse ilk sırayı yüzde 49 ile Siyah Sport Band alıyor. Onu yüzde 16 ile Beyaz Sport Band ve yüzde 10 ile Milanese Loop izliyor. İlgi çekici bir diğer notsa, iki boyut seçeneğiyle sunulan Apple Watch ve Apple Watch Sport müşterilerin yüzde 71'inin 42mm'lik kasayı tercih etmesi.

Apple Watch alanların yüzde 72'sinin geçtiğimiz iki yıl içinde bir Apple ürünü satın aldığı ve yüzde 21'inin iPhone 6 veya 6 Plus'ı ön sipariş ettiği belirtiliyor.

Daha detaylı bilgi için raporun tamamını linki takip ederek görebilirsiniz. Slice'ın ön görülerinin Çin ve Avrupa'yı kapsamadığını hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.