Xiaomi, 12 saat içinde 2 milyon akıllı telefon sattı, 871 milyon TL kazandı!

Xiaomi, 12 saat içinde 2 milyon akıllı telefon sattı, 871 milyon TL kazandı!

Xiaomi logoÇin'de Samsung'un hükümdarlığına son veren Xiaomi, 12 saat içinde 2 milyonu aşkın akıllı telefon satışına imza atarak yine dikkatleri üzerine çekti. Microsoft'un da yakınlaştığı Xiaomi, dün Hindistan'da internetten satışı ağlarını genişletmiş ve ilk fiziksel mağazasını da açmıştı.

Daha önce Hindistan'a giriş yapan Xiaomi, bu kez Flipkart, Snapdeal ve Amazon Hindistan ve popüler e-ticaret siteleriyle anlaşarak 7 Asya ülkesini kapsayan 12 saatlik bir kampanya başlattı ve toplamda 2,04 milyon adetlik satış rakamına ulaştı.

Xiaomi fun festival Bu etkinliği 5. kuruluş yıldönümü adına düzenleyen şirket, paylaştığı rakamlara göre sadece aksesuarlar satışından 170 milyon RMB toplamda ise 2,08 milyon RMB (335 milyon dolar - 871 milyon TL) tutarında satış yapmayı başardı.

İki milyon akıllı telefonun yanında 39 bin Mi TV ve 770 bin akıllı cihaz satarak 12 saatte 2,9 milyon sipariş almış oldu.

Xiaomi Xiaomi'nin başarısının arkasındaki nedenleri sıralayan Wall Street Journal, Çinli şirketin hem internet üzerinden hem de fiziksel etkinliklerde müşteriyle yakın bir ilişki halinde olduğunu paylaşmıştı.

Daha önce hiç bir partiye katılmayan kişileri dahi kendine çeken Xiaomi, Şubat 2015'te 100 milyon kullanıcıyı geçen özel Android sürümünü sürekli güncelleyerek de müşterilerine sürekli daha iyiyi sunmak için çalıştığını göstermişti.

Hatırlarsanız 2014'te 61 milyon akıllı telefon satan Xiaomi'nin CEO'su Lei Jun, tarih yazmakta olduklarını söylemişti. Şimdiye kadar gördüklerimiz Jun'un pekala haklı olduğunu gösteriyor ve sanırım Avrupa ve Türkiye açılımı Xiaomi'nin tarihi adımlarını güçlendirmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.