Amazon, Crytek'ten CryEngine'in lisansını satın aldı

Amazon, Crytek'ten CryEngine'in lisansını satın aldı

Bir e-ticaret devi olarak tanıdığımız Amazon'un, Yerli kardeşlerin kurduğu Crytek firması tarafından geliştirilen oyun motoru CryEngine'ın lisansını satın aldığı haberi dünyanın en büyük oyun sitelerinden biri olan Kotaku'ya yansıdı. Alınan bilgilere göre Amazon, CryEngine için Crytek'e 50 ile 70 milyon dolar arasında ciddi bir miktarda ödeme yaptı.

2013 yılının hemen başlarında İstanbul ofisini açan Crytek'in geçtiğimiz yıl mali açıdan sıkıntılı günler geçirdiği konuşuluyordu. Bu zor günleri atlatmak adına şirket, teknolojisini geliştirdiği, bugüne dek FarCry ve Crysis gibi oyunlara imza atılan oyun motorları CryEngine'ın lisanslarının satışını gerçekleştirdi.

Kısacası Amazon, bir e-ticaret sitesi olarak bir oyun firması değil ama bir oyun şirketinin en büyük özelliklerinden biri olan oyun motorunun lisansını satın alarak, Crytek ile bir iş ortaklığına gitmiş oldu. Amazon bundan böyle CryEngine kullanılan oyunlarda söz hakkı sahibi olmasının yanı sıra, lisansını satın aldığı oyun motorunu satarak farklı oyunlar için kullanılması konusunda da izin tahsis edebilecek.

Şu anda hem Amazon hem de Crytek'tek konuyla ilgili bir resmi açıklama olmadığını, ancak söylenti olarak yayılan bu haberlerin konuya çok yakın kaynaklara dayandırıldığını belirtmemiz gerekiyor. Almanya merkezli Crytek'in kurucuları Yerli kardeşlerin ürettiği CryEngine'ın bir Alman/Türk ortak yapımı olduğunu düşünürsek, bu açıdan baktığımızda Amazon'un bu farklı alandaki lisanslama satın alması anlamını daha da artıracaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.