Türkiye'nin yeni tohum yatırımcısı Diffusion Capital Partners, teknoloji ağırlıklı girişimlere ulaşmak istiyor

Türkiye'nin yeni tohum yatırımcısı Diffusion Capital Partners, teknoloji ağırlıklı girişimlere ulaşmak istiyor

Diffusion Capital PartnersTürkiye'de internet alanındaki tohum yatırımcıları arasına yeni bir oyuncu daha ekleniyor. Diffusion Capital Partners (DCP), teknoloji ve fikri mülkiyet ağırlıklı yeni girişimleri desteklemek için harekete geçiyor.

Dört tecrübeli ortak (Ömer Hızıroğlu, Haluk Zontul, Altan Küçükçınar ve Alper Karagöz) tarafından kurulduğunu öğrendiğimiz DCP, 35 milyon Euro tutarındaki bir fonla e-ticaret kategorisi dışındaki girişimlere yatırım yapmayı hedefliyor. Fonun 30 milyon Euro'luk kısmını da kapatılmış durumda.

E-ticaret yok, teknoloji girişimleri öncelikli

E-ticaret dışında bir kategori sınırlaması yapmasa da DCP, fikri mülkiyet içeren patentli teknolojilere yatırım yapmak istiyor. Biyoteknoloji, yeşil enerji, tarımsal teknolojiler, robotik ve teknoloji ağırlıklı girişimler DCP'nin öncelikli konularını oluşturuyor.

DCP'nin partnerlerinden Ömer Hızıroğlu, 2006 yılında Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan ve kendini teknoloji ticarileştirme ve transferi şirketi olarak tanımlayan İnovent'in genel müdürlüğünü sürdürüyordu. Bu noktada DCP ile İnovent'in paralelliği de şaşırtıcı olmuyor.

DCP, 3 aşamada yatırımlar yapacak

DCP, üniversite kampüslerinden, araştırma merkezlerinden ve teknoparklardan çıkacak yenilikçi girişimleri yakalamayı hedefliyor. Yatırımlarını da 3 aşamada grupluyor;

  • Kavram kanıtlama – 100 bin Euro'ya kadar
  • Deneme ve prototip - 350 bin Euro'ya kadar
  • Tohum ve erken aşama - 2 milyon Euro'ya kadar

Umarım önümüzdeki dönemde 1-2 iş ortağıyla daha etkin bir rol üstlenmeye hazırlanan DCP için yeterli sayıda yeni teknoloji girişimi çıkarabiliriz.

Henüz Diffusion Capital Partners web sitesi dcp.vc yayına hazır olmadığı için DCP'yi Twitter'dan takip edebilirsiniz. Yeni gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

_ Görsel Kaynak: Flickr

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.