Google Chrome için Meerkat eklentisi: Meerkat plus

Google Chrome için Meerkat eklentisi: Meerkat plus

Kısa sürede oldukça popüler hale gelen canlı yayın uygulaması Meerkat, normalde kullanıcılarına web üzerinde oldukça kısıtlı bir arayüz sunuyor. iOS cihazlardan kendi canlı yayınlarını başlatabilen, diledikleri canlı yayını izleyebilen ve bu yayınları yorumlayıp Twitter üzerindeki aksiyonları ('retweet' gibi) gerçekleştirebilen kullanıcılar; meerkatapp.co adresindeyse yalnızca url'ini bildiği canlı yayını izleyebiliyor.

Kısa bir süre önce yayına giren Meerkat plus ismindeki resmi olmayan Google Chrome eklenti bu soruna çeşitli çözümler sunuyor. Meerkat plus, kullanıcıların web arayüzünde de canlı yayınları beğenebilmesine, 'retweet' ve yorum okuyabilmesine/yapabilmesine olanak tanıyor.

Meerkat plus bunun dışında 'Boring? Random Meerkat!' butonu ile kullanıcılarına rastgele bir canlı yayın da getirebiliyor. Eklentiyi kullanmak için tarayıcınıza yükleminiz ve sonrasında da Meerkat'in resmi sitesine girip Twitter ile giriş yapmanız yeterli. Burada bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyelim, Meerkat plus'ın Twitter hesabınızla herhangi bir işi yok, Twitter bağlantısı yalnızca Meerkat canlı yayınlarını izleyebilmeniz için uygulama tarafından talep ediliyor.

meerkat-plus-ekran-goruntusu

Eklentinin yaratıcıları sizlere yukarıda detaylıca anlattığımız bu ilk versiyonun 48 saatlik bir çalışmanın ürünü olduğunu söylüyor. Bunun dışında Product Hunt'ta bir takım değerli bilgiler de paylaşan yaratıcı ekip, eklentiye bir takım yeni özellikler eklemek üzerine çalıştıklarını da belirtiyorlar.

Meerkat ile ilgili sizlere aktarabileceğimiz bir diğer gelişmeyse Meerkat kullanıcılarının da artık, Twitter ve Facebook'a benzer olarak, Meerkat için olan 'follow me' butonlarını diledikleri web sitesine ekleyebilmeleri. Meerkat plus'ı denemek istiyorsanız Chrome Web Store üzerinden Google Chrome tarayıcınıza hemen şimdi indirmeniz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.