Beyaz Saray'ın dijital açılımı yeni transferlerle hızlanıyor

Beyaz Saray'ın dijital açılımı yeni transferlerle hızlanıyor

Papa Francis'in Google Hangouts'a katılması 'normal' kabul edilmesi gerekirken, hala haber değeri taşıyabiliyor. Dijital kanallar alternatiften ana akım hale geliyor: Beyaz Saray bunun farkında... Son dönemde teknoloji camiasından yaptığı üst düzey transferlerle adından söz ettiren Beyaz Saray, ilk CDO'sunu (Chief Digital Officer) atadığını duyurdu. Bunun için yine Silikon Vadisi'ne dönen Obama, Twitter'ın ürünlerden sorumlu eski Başkan Yardımcısı Jason Goldman'ı seçti.

6 Nisan'da Washington'daki yeni görevine başlayacak olan Goldman, kitlelerin iletişimini etkileyen ürünleri geliştirmek konusunda oldukça deneyimli bir isim. Daha önce Google'da ürün yöneticisi olarak çalışan Goldman, bu dönemde Ev Williams ve Biz Stone ile birlikte Blogger'ı kuran ana ekipte yer almıştı. Ardından Twitter'ın kurucuları arasında yer alan Goldman, Ev Williams ve Biz Stone ile birlikte Twitter'den ayrılıp, (Obvious'ı yeniden yapılandırarak) 2012 yılında Medium'ı kurdu. Jason Goldman, Biz Stone ile birlikte Medium'ın yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Goldman'ın atanmanın duyurulmasının ardından Medium'da yaptığı açıklamaya göre, Beyaz Saray'daki görevi, yakından tanıdığı yeni nesil dijital iletişim kanallarını ABD hükümeti ve vatandaşları arasındaki iletişim için kullanılmasını sağlamak olacak. Dijital kanallar, herkes için olduğu gibi politik kampanyalar ve halkla ilişkiler için gittikçe daha önemli hale geliyor.

Beyaz Saray ekibi daha önce, Obama'nın Reddit'in soru-cevap oturumu AMA katılımı, We The People ve Big Block of Cheese Day gibi yenilikçi işlere imza atmıştı. Obama, 2015 yılında BuzzFeed ve teknoloji blogu Re/code gibi yeni nesil yayınlar ve YouTube şöhretlerine röportajlar vermişti.Obama'nın 2012 yılında başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından hesabından attığı "Four more years" (yazının başında gördüğünüz) tweet, 816 binden fazla kez retweet edilmiş ve gözleri bir kez daha Başkan'ın sosyal medya yöneticilerine çevirmişti. Goldman'ın gelişiyle birlikte Obama, görevinin son iki yılında bu kanalları daha ağırlıkla kampanyalarla kullanmaya devam edecek.

Obama hükümeti kısa bir süre önce, Google eski yöneticisi Megan Smith'i CTO (Chief Technical Officer) olarak atamıştı. Facebook eski mühendisi David Recordon ise 28 yaşında Beyaz Saray'ın ilk IT Direktörü olarak görevine yakın zamanda başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.