MS Office uygulamaları Samsung, Casper ve Dell gibi üreticilerle Android'de yayılacak

MS Office uygulamaları Samsung, Casper ve Dell gibi üreticilerle Android'de yayılacak

Microsoft Office Android uygulamalariMicrosoft, mobil uygulamalarını çapraz platformlara enjekte etmeye devam ediyor. Microsoft Office uygulamaları yakında Samsung Galaxy S6'nın başını çektiği bir çok Android cihazda ön yüklemeli olarak kullanıcılara ulaşacak.

11 farklı anlaşmaya imza atan Microsoft'un özellikle Samsung ile anlaşmış olması dikkat çekiyor. OneNote, OneDrive ve Skype artık Galaxy S6 cihazlarında ön yüklemeli olarak gelecek ki Samsung bu açıklamayı Mobil Dünya Kongresi'nde yapmıştı. Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ayrıca 2 yıl boyunca One Drive'da 100 GB bulut depolama alanına sahip olacak.

Türkiye'den Casper da listede

Diğer yandan Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype uygulamaları Samsung'un belirlediği Androidli tabletlerde ön yüklemeli olarak sunulacak. Anlaşmaların finansal detayları paylaşılmasa da, Türkiye'den Casper'ın ve ABD'de Dell'in de aralarında olduğu üreticiler Kanada'dan Pakistan'a kadar geniş bir yayılım sağlayacak.

Bu yılın ilk yarısında yeni anlaşmalar çerçevesinde yayılmaya başlayacak olan Office Android uygulamaları, bir yıl önce Andorid'de ücretsiz  olarak yayınlanmıştı.

Windows ile halen masaüstünde açık ara lider olan Microsoft'un bununla tatmin olmadığı malum. Mobil işletim sistemi rekabetinde ise yarışı bırakmış değil ama mobil uygulama tarafındaki çapraz yayılım stratejisi şimdilik en önemli silahı gibi görünüyor.

Akıllı asistanı Cortana'yı dahi Android ve iOS üzerinde yayınlamak isteyen ve Xiaomi ile yakınlaşan Microsoft'un önümüzdeki dönemde neler yapacağı gerçekten merak uyandırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.