'Google'sız Android sürümü Cyanogen, 80 milyon dolar yatırım aldı

'Google'sız Android sürümü Cyanogen, 80 milyon dolar yatırım aldı

Cyanogen AndroidGoogle servislerininden bağımsız bir Android sürümü geliştiren Cyanogen, 80 milyon dolarlık yatırımla dedikodulara son verdi. Daha önce paylaşıldığı gibi Microsoft'un yer almadığı yatırımcı listesi oldukça kalabalık ve önemli isimlerden oluşuyor.

Daha önce Microsoft'un yatırım yapacağı söylenen Cyanogen, Microsoft olmadan 110 milyon dolarlık bir yatırım beklentisinde olduğunu açıklamıştı. Nihayet tamamlanan 80 milyon dolarlık yatırım turunda Premji Invest, Twitter Ventures (Evet, Twitter'ın yeni yatırım şirketi), Qualcomm Incorporated gibi önemli önemli yatırımcıların adı geçiyor.

Cyanogen, Mart ayı başında Qualcomm ve Alcatel ile ile bir iş ortaklığı kurduğunu açıklamış ve hedeflerini yükseltmişti. Bu yeni yatırım turu 'açık' Android yorumunun daha hızlı geliştirmesi için kullanılacak. Şirket bunun için de 'yetenekli çalışanlarla' kendini güçlendirecek ki bu yetenekli çalışanların rakiplerden transfer edilip edilmeyeceği ayrı bir soru işareti.

Dünyadaki en kalabalık Android geliştirici desteğini arkasında bulundurduğunu söyleyen şirket, Cyanogen Mod ve Cyanogen OS altında 2 farklı platform sunuyor. Cyanogen Mod mevcut Android sürümünüzü değiştirmenizi sağlarken, Cyanogen OS çekirdekten bu işe el atmanızı sağlıyor. OnePlus One, Cyanogen'i kullanan ilk akıllı telefonlardan biri ve ilk tepkiler gayet iyi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.