Yazarindandinle.com, çağdaş Türk edebiyatının içerik ve sosyal medya ajansı gibi çalışıyor

Yazarindandinle.com, çağdaş Türk edebiyatının içerik ve sosyal medya ajansı gibi çalışıyor

Sevdiğiniz bir yazara ulaşmanız sosyal ağlar sayesinde eskisine göre çok daha kolay olabilir belki ama takip etmediğiniz birçok yazarın kendi sesinden size ulaşması için ya tesadüfen bir arkadaşınızın paylaşımına ya da görece daha geniş erişimi olan yayıncıların desteğine ihtiyacı var. Bu soruna çözüm getirmeyi amaçlayan Yazarindandinle.com çağdaş Türk edebiyatı ve yazarlarını sosyal medya desteğiyle tanıtılmasını sağlıyor.

Yazarindandinle.com'un içerik tarafından adından anlaşılacağı yazarların kendi seslerini okuyuculara duyurmalarını sağlayan videolar var. Bugün 300'ün üzerinde videonun yer aldığı Yazarindandinle.com arşivinde 150'den fazla yazarın kendi sesinden kitaplarını tanıttığı fragmanlar var. Aralarında Ece Temelkuran, Tuna Kiremitçi, Sunay Akın, Hulki Cevizoğlu ve Atilla Taş gibi tanınmış isimlerin de yer aldığı yazarlar kitaplarıyla ilgili kısa ve kişisel tanıtımlarını, Yazarindandinle.com aracılığıyla yapıyorlar. Ardından bu videolar, viral hale gelmesi amacıyla Yazarindandinle sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.

Cem Altuğ ve Nezir Yücesoy'un imzasını taşıyan Ankara merkezli Yazarindandinle.com, yaklaşık bir yılda hazır bir altyapı üzerinde geliştirilmiş. Kurucuları, tamamen kendi sermayeleriyle fonladıkları projeleriyle farklı girişim yarışmalarında yer almışlar. Kurucuları websitesinin yeniden yapılandırıldığını söylüyorlar bu iyi haber zira, haliyle halihazırda videolarını YouTube üzerinden yayınlayan Yazarindandinle.com'un neden yalnızca bir YouTube kanalı olarak yoluna devam etmediği sorusu sorulabilir.

"Bir kitabı yazarından daha iyi kim anlatabilir ki?" sloganıyla ilk çıkışını yapan Yazaridandinle'yi ilginç yapan tarafsa, yazarların ve Türk edebiyatının internet üzerinden tanıtımına katkı sağlayan yeni nesil bir ajans haline gelebilme potansiyeli. Yazarların kısa fragmanlarıyla başlayan videolara, canlı soru-cevap etkinlikleri, yazarların kitaplarıyla bağlantılı farklı içerikler eklenebilir. Ancak burada, neredeyse bütün içerik üreticileri ilgilendiren sayı vs. kalite dengesinin gözetilmesi önemli bir kriter olacak gibi görünüyor.

Yazarindandinle.com henüz gelir yaratmıyor ancak ilerleyen zamanlarda bunun için reklam, video reklamları, kitap satışları ve kitap tanıtımlarını denemeyi planlıyor.

Yazarindan.com'u incelemek isterseniz linki takip edebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.