Ugly Email, gelen Gmail postalarınızın izlenip izlenmediğini size bildiriyor

Ugly Email, gelen Gmail postalarınızın izlenip izlenmediğini size bildiriyor

Pazarlamacılar, halka ilişkiler şirketleri ve daha birçok kurum için e-postalarının alıcı tarafından ilgi görüp görmediği önemli bir soru. E-posta takibi için piyasada Yeswear, Bananatag ve Streak gibi ürünler var ve bunların yüz binlerce kullanıcıya sahip olduğu gerçeği e-postanın alıcı tarafındakileri rahatsız edebiliyor. Zira e-posta izleme servisleri, kullanıcının e-postayı açıp açmadığından nerede olduğuna veya e-postadaki bir bağlantıya tıklayıp tıklamadığı gibi bilgileri göndericiye, alıcının izni olmadan iletiyor.

İzlenen e-postaları afişe etmek için geliştirilen Ugly Email ise daha çok alıcı taraf düşünülerek geliştirilmiş bir ürün. İlk etapta bir Chrome eklentisi olarak ücretsiz sunulan Ugly Email, yukarıda bahsettiğimiz üç izleme servisine ait izleme piksellerini tespit ediyor. Size ulaşan e-postada, bu piksellerin var olduğunu yani e-postanın takip ediliğini belirlediğindeyse, ilgili e-postayı bir göz ikonuyla işaretliyor.

ugly mail

Ugly Mail eklentisini indirip, yeteri kadar süre verdiğinizde (yani hemen değil), listelenen e-postalarınızın arasında işaretlenmiş göz ikonları görmeye başlıyorsunuz. (An itibariyle aldığım son 50 e-postamın beşte birinin izlendiğini gösteriyor eklenti bana.) Ugly Email, sizin e-posta bilgilerinizi saklamıyor veya üçüncü bir partiyle paylaşmıyor.

Ugly Email bugün yalnızca Chrome için sunuluyor ancak Firefox uzantısı da yapım aşamasında. Ürünün tek eksiği, size pasif bir bilgilendirme yapması yani eğer izlenen e-postalara savaş açmak istiyorsanız, yanınıza PixelBlock gibi agresif bir Chrome uzantısı almanız gerekiyor.

İncelemek isterseniz Chrome uzantı sayfası burada. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.