Google, Android uygulama geliştiricileri için Google Places API'yi kullanıma açtı

Google, Android uygulama geliştiricileri için Google Places API'yi kullanıma açtı

Google Places API Android iOS Konum tabanlı internet hizmetleri alanında artık büyüklerin rekabeti öne çıkıyor. Bu konuda Facebook Places ile reakebet eden Google, Places ürününün API'sini Android geliştiricilerine açtı. iOS geliştiricilerininse biraz beklemesi gerekiyor.

Google Places API sayesinde geliştiriciler daha iyi konum belirleme şansına sahip olacağı gibi koordinatlar yerine mekanlar üzerinden konumlama yapabilecek. Mekan seçicisi, otomatik mekan adı tamamlama ve mekanlara özel ID'ler Places API sayesinde kolayca Android uygulamalara eklenebilecek.

Google, 100 milyon adetlik dünyanın en geniş mekan veritabanını geliştiricilere açarken, yeni mekanlar için kullanıcıların mekan eklemesine de Google Places API ile mümkün kılacak. Böylece kendi veritabanını da güçlendirebilecek.

Bir süredir Google Places API web service ve JavaScript kütüphanesi ile kullanıma açılmıştı ama bugün sunulan API 'native' uygulamala geliştiricilerinin de bu imkanlardan faydalanmasını sağlayacak.

Android kullanıcılarının şu andan itibaren karıştırabileceği Google Places API'ye ulaşmak isteyen iOS uygulama geliştiricilerinin biraz beklemesi gerekiyor. Google bu bekleyişi biraz daha heyecanlı hale getirmek için iOS kullanıcılarının başvurularını almaya başlamış.

Uygulama geliştiricileri Android 2.3 Gingerbread sürümünden itibaren Google Places API'yi kullanabilecek ama iOS için herhangi bir detay paylaşılmamış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.