Rakuten e-kitap pazar yeri OverDrive'ı 410 milyon dolara satın alıyor

Rakuten e-kitap pazar yeri OverDrive'ı 410 milyon dolara satın alıyor

Japon e-ticaret devi Rakuten yatırımlarına ve satın almalarına hız kesmeden devam ediyor. E-ticaretin her alanında bulunmak isteyen ve buna yönelik güçlü hamleler yapan şirket son olarak e-kitap, sesli kitap ve video pazar yeri olan OverDrive'ı 410 milyon dolar bedelle satın alıyor.

Bu satın almayla, sahibi olduğu, Kanada merkezli Kobo'yu güçlendirmeyi hedeflediğini söyleyebiliriz. Kobo, aynı OverDrive gibi, internet üzerinden kullanıcılara e-kitap, e-kitap okuyucu ve ilgili ürünleri satıyor. Kobo'nun son verilere göre 500'den fazla çalışanı bulunuyor.

OverDrive, 1986 yılında kitap ve CD-ROM perakendecisi olarak kurulmuş, 2000 yılından itibaren de tüm faaliyetlerini ve hizmetlerini online'a aktarmış. Bugün pazar yerinde 2 milyondan fazla e-kitap, sesli kitap, ders kitapları ve video bulunan şirket bununla birlikte 40'tan fazla ülkede bulunan okulların kütüphanesinden dijital kitap indirilebilmesine olanak sağlıyor.

Rakuten geçtiğimiz haftada Uber'in rakibi Lyft'e yapılan yatırım turuna öncülük etmiş ve şirket 530 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.