Y Combinator, 2015 kış döneminde Türkiye dahil 17 ülkeden girişimci ağırladı [infografik]

Y Combinator, 2015 kış döneminde Türkiye dahil 17 ülkeden girişimci ağırladı [infografik]

Silikon Vadisi'nin en başarılı girişim hızlandırma programlarından Y Combinator, 2015 kış dönemi girişimlerine dair bir infografik paylaşarak aslında dünya çapında hizmet verdiğini ortaya koymuş oldu.

Türkiye'den Ebrandvalue ile listesini zenginleştiren Y Combinator, 2015 kış  döneminde 114 girişimi, toplamda da 842 girişimi listesine eklemiş. Daha önce paylaştığımız gibi Y Combinator girişimlerinin değeri 30 milyar doları aşmış ve bu girişimler toplam 3 milyar dolar yatırım toplamayı başarmış.

Kış dönemi girişimlerinde Amerika dışında 16 ülkeden girişimci kabul eden program, kurucuların 25'inin kadın olmasıyla da dikkat çekiyor. Ortalama 30 yaşında olan girişimciler arasındaki en yaşlı kişinin 66 yaşında olması da Y Combinator'a girmek için daha uzun yıllar şansınız olduğunu gösteriyor. :)

Girişimlerin kategorilerine bakıldığında ise tablo; B2B (20 girişim), Tüketici (20 girişim), Biyomedikal (18 girişim), Pazaryeri (14 girişim) şeklinde sıralanıyor.

Bu infografiği dünyayla eş zamanlı olarak Webrazzi'ye de gönderen Y Combinator'ın gözünün Türkiye'de olduğunu ve yeni girişimleri görmek istediklerini de paylaşmadan geçmeyelim. ;)

Y-Combinator Girisim Hizlandirma Programi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.