Cem Batu: Sosyal medya markalar için değil! [Dijital'15]

Cem Batu: Sosyal medya markalar için değil! [Dijital'15]

Cem Batu, Webrazzi Dijital'15 Konferansı'nın en dikkat çekici konuşmalarından birine imza attı.

"Sosyal Medya çok önemli(!)" başlıklı sunumuyla sahne alan Plasenta Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü Cem Batu, sosyal medya hakkında çoğunlukla düşünülmeyen ve konuşulmayan konulara değindi.

"15 senedir falan sektördeyim, eskiden ‘dijital çok önemli’ denirdi, sonrasında ‘mobil çok önemli, bu sene mobilin yılı’ denmeye başlandı. Gerçi 30 yıldır o yıl gelmedi.

Bir süre önce de 'sosyal medya çok önemli, biz de 30 milyon insanın yanında olmalıyız’ cümleleri ortaya çıktı." şeklinde konuya giren Batu, sosyal medyanın aslında markalar için değil de insanlar için ortaya çıktığını savundu.

Salona, "Burada kaçınız sosyal medyaya bir markayla konuşmak için giriyor?" diye soran Batu, sessizlik üzerine Taco Bell ve Kadıköy Belediyesi üzerinden sosyal medyayı adeta marka gibi değil de 'insan' gibi kullanan örneklere değindi.

Ayrıca Best Buy'ın bundan 3-4 sene önce kendi resmi hesabı üzerinden değil de bizzat çalışanlarının sosyal medya hesaplarıyla iletişim kurmayı seçtiğini ve böylelikle yüzde 20 civarında bir satış artışı yakaladığını da anlatan Cem Batu, markaların sosyal medyayı 'marka gibi' kullanmamasını detaylıca aktarmış oldu.

Takipçi sayısı önemli değil, medya yatırımı şart

Bunun dışında markaların sosyal mecralardaki takipçi sayılarından bağımsız olarak görününürlük sağlamak için medya yatırımı yapmasının gerekli olduğundan bahseden Cem Batu, markaların örneğin Facebook'ta reklamsız olarak takipçilerinin yalnızca yüzde 3'üne ulaşabildiğinden bahsetti.

İçerik kalitesi ve içerik için doğru mecra seçimi gibi konularla konuşmasına devam eden Cam Batu, ilgi çekici sunumunu bitirdikten sonra da Arda Kutsal'la sahnede WPP hakkında sohbet etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.