Google Now API'si yakında geliyor

Google, anlık bilgilendirme servisi Google Now'ın çok kısa bir süre önce duyurduğu ve kısıtlı sayıda şirkete açtığı Google Now API programını genişletmeye ve hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Özellikle kişiselleştirilmiş veri konusunda öne çıkan Google Now, bildiğiniz gibi kullandığınız Google uygulamalarından verileri derleyerek size özel bir bildirim aracı olarak kullanılıyor. Şu anda ülkemizde kullanımda olmayan Google Now, herkesin kullanımına açaçağı API sayesinde artık tüm uygulamaların konuşabildiği bir platform haline gelmesi bekleniyor.

Google Now'dan sorumlu Ürün Direktörü  Aparna Chennapragada, Google Now'ın gelişmesi aşamasında pek çok anket yardımı aldıkları ve kullanıcı alışkanlığı testleri yaptıklarını da belirtiyor. Chennapragada, SXSW'de yaptığı bir konuşmada ekibine bir öneri ilettiğini ve Disneyland'deyken aklına gelen fikrin rollercoaster gibi oyun araçlarının kalkış saatlerini vermek olduğunu açıkladı.

Google, şu anda pilot program olarak 40 üçüncü parti şirketle çalışıyor ve Google Now'ın API'nı geliştirmeye devam ediyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.