Çift SIM kartı destekleyen Android 5.1 Lollipop sürümü bugün yayınlanıyor

Çift SIM kartı destekleyen Android 5.1 Lollipop sürümü bugün yayınlanıyor

Android Lollipop 5.1 Cift Sim Kart Destekleyen 2 (2)Google'ın açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android'in önemli güncellemelerinden biri bugün yayınlanıyor. Resmi Android blogundan yapılan açıklamaya göre yapılan yeni güncellemedeki en önemli yeniliklerden biri çift SIM Kart desteği.

Lollipop adıyla anılan Android 5 sürümündeki yeni güncelleme 5.1 olarak adlandırılmış. Her zamanki gibi hata çözümlemelerinin ve performans iyileştirmelerinin yanında bazı yeni özelliklerden bahsetmekte fayda var.

Kablosuz internet bağlantısına daha hızlı bağlanmak ve Bluetooth cihazları daha hızlı eşlemek Android 5.1'in küçük ama faydalı güncellemelerinden bazıları. Nexus 6 gibi uyumlu cihazlar ise Android 5.1'den daha fazla faydalanabilecek.

Android Lollipop 5.1 Cift Sim Kart Destekleyen 2 (1)Önce Nexus 6 ve Nexus 9 sahipleri güncelleme yapabilecek

Kaybolan veya çalınan cihazların uzaktan takip edilebilmesini sağlayan Cihaz Koruması (Device Protection) özelliği, yüksek netlikte ses (HD Voice) ve çift SIM Kart desteği öncelikle Nexus 6 ve Nexus 9 sahiplerini sevindirecek gelişmelerden.

Çift SIM kart desteğinden faydalanabilmek için elbette telefonunuzda ikinci bir SIM Kart girişi olması gerekiyor. HD kalitede konuşma ise iki Android 5.1 temelli cihazlar arasında ve destekleyen şebekelerde (ABD'de T-Mobile veya Verizon) kendini hissettirebilecek.

Eğer Androdili akıllı telefonunuzun veya tabletinizin yeni Andorid sürümünü destekleyeceğini biliyorsanız güncelleme için önümüzdeki günlerde cihazınızı kontrol etmeyi unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.