Önemli bölgesel medya şirketi VCCircle'ı satın alan News Corporation'ın Hindistan'a ilgisi artıyor

Önemli bölgesel medya şirketi VCCircle'ı satın alan News Corporation'ın Hindistan'a ilgisi artıyor

News Corporation VCCircleDünyanın en büyük medya gruplarından News Corporation, Hindistan merkezli medya şirketi VCCircle'ı satın aldığını duyurdu. Bu satın alma Amerika merkezli News Corporation'ın Hindistan'a daha fazla odaklanacağını gösteriyor.

Hatırlarsanız News Corp. Kasım 2014'te medya alanı dışında bir yatırım yaparak Hindistan merkezli emlak sitesi PropTiger.com’un yüzde 30’unu satın almıştı. Aralık ayında ise finansal planlama şirketi Bigdecisions.com'u bünyesine katmıştı.

Bu kez satın alınan VCCircle ise Techcircle.in'ın de dahil olduğu bir grup girişimi kapsıyor. Noida merkezli şirket, iş dünyası, ekonomi, teknoloji ve girişim konularına odaklanan ve etkinlik işleri de yapan çok işlevli bir medya şirketi olarak hizmet veriyor.

VCCircle'ın mevcut 100 çalışanı satın alma sonrasında News Corporation India içinde görev almaya hazırlanıyor. Medya devi bu adımla Hindistan'daki gücünü artırırken, küresel anlamda da dijital pazardaki gücünü arttırmış oluyor.

Yükselen değer Hindistan

Hindistan'ın son dönemdeki yükselişi de gerçekten bahsedilmeye değer. Dünyanın 2. kalabalık ülkesi olan Hindistan, Çin kadar sanayileşemese de Arda Kutsal'ın dediği gibi pazar büyüklüğü yatırımcılar için önemli bir kriter  ve Hindistan bunun etkisini günden güne görmeye başlıyor.

Son aylarda SoftBank, Google Capital, Tiger Global Hindistan'ı yeni yatırımları için fırsat ülkesi olarak görürken, Hindistan'da pazar içi yatırımlar ve satın almalar da dikkat çekiyor. Diğer yandan BlaBlaCar'ın Avrupa dışında adım attığı ilk ülke ve Twitter'ın ABD dışındaki ilk Ar-Ge ofisini açacağı ülke de Hindistan'dı.

Tabii tüm bu yatırımlara rağmen Hindistan'da da girişimler için ters giden şeyler yok değil. Halen akıllı telefon yaygınlığının çok yüksek olmadığı ülkede, Uber'in hizmetleri bir ara yasaklanmış, ardından 32 siteye daha erişim engeli konuşmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.