Recruit Holdings, online rezervasyon servisi Quandoo'yu 198,6 milyon euro'ya satın aldı

Recruit Holdings, online rezervasyon servisi Quandoo'yu 198,6 milyon euro'ya satın aldı

2013 yılından bu yana Türkiye'de hizmet veren online restoran rezervasyon servisi Quandoo, Japonya merkezli Recruit Holdings tarafından satın alındı. Quandoo'nun halihazırda, yüzde 7 oranında ortağı olan Recruit, şirketin kalan hisseleri için tamamı nakit olmak üzere 198,6 milyon euro ödedi.

2012 yılında Berlin'de kurulan Quandoo, bugüne kadar aldığı yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırımla hızlı bir büyüme stratejisi izlemişti. Avrupa'dan sonra Orta Doğu, Afrika ve Asya'ya açılan Quandoo'nun bugün 13 ülkenin 145 şehrinde 6 bin restoranla çalıştığı belirtiliyor. Bu sürede Quandoo rezervasyon servisi 6 milyon kişi tarafından kullanılmış.

Online rezervasyon sistemi konusunda rakiplerinden restoranlar için sunduğu yönetim sistemiyle ayrışan Quandoo'nun servisi, işletmelerin gerçek zamanlı kampanya yapabilmesine olanak tanıyor. Satın almayla birlikte Berlin merkezli olarak faaliyetlerine devam edecek olan Quandoo'nun kurucu ve CEO'su Philipp Magin, Recruit Holdings desteğiyle yeni ürünler sunacaklarını ve yeni pazarlara giriş yapacaklarını söylüyor.

Quandoo'nun Berlin'den faaliyetlerine devam edecek olması 1960 yılında kurulan ve bugün ABD ve Asya'da faaliyet gösteren Recruit Holdings'in başta Avrupa olmak üzere yeni pazarlara girişi açısından önemli olabilir. Buna ek olarak insan kaynakları alanında uzmanlaşan şirket, halihazırda kullanıcılarına istihdam, eğitim, emlak, evlilik, seyahat ve restoranlar gibi birçok alanda fırsat ve destek sunuyor. Örneğin şirket Hotpepper Gourmet markasıyla restoran bilgileri ve indirim kuponları sağlıyor.

Yine de satın almanın Recruit açısından, Quandoo'nun geniş restoran veri tabanı dışında, tamamlayıcı özellikte olmaktan çok, yeni bir dikeye ve yeni pazarlara girişi şeklinde yorumlanması daha doğru olabilir. Son olarak; dilerseniz Girişim Ofisleri Avrupa kapsamında sizler için ziyaret ettiğimiz Quandoo ofis turumuzu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.