Bayer, dijital sağlık girişimlerini hızlandırma programı Grants4Apps için adaylar arıyor

Mobil Dünya Kongresi (MWC) kapsamında, 150'den fazla konuşmacının katıldığı 4 Years From Now (4YFN) etkinliğinin ana sponsorlarından biri olan Bayer, teknoloji şirketlerinin çoğunluğu oluşturduğu kongrede, göze çarpan şirketlerden biri. Grants4Apps adlı sağlık teknolojisi girişimlerine yönelik hızlandırıcı programını geçtiğimiz yıl başlatan Bayer'in Dijitalden sorumlu yürütme kurulu üyesi (CDO) Jessica Federer, programla ilgili detayları Noyan'a anlatıyor.

Federer'in verdiği bilgiye göre programa kabul edilen startuplara 50 bin euro tutarından hibe sağlanıyor. Birçok benzer hızlandırıcının bunun yarısı kadar bir destek sağladığı düşünüldüğünde, bu oldukça cömert bir teklif. Geçtiğimiz yıl Avrupa'dan beş girişimin kabul edildiği Berlin merkezli programa bu yıl Nisan ayına kadar başvurulabiliyor.

Başvurular için herhangi bir coğrafi kısıtlama yok yani Türkiye'den girişimler de şansını deneyebilir. Federer, Noyan'ın sorusu üzerine, sağlık teknolojisi alanında en önemli alanın analitik yani büyük veriyi işleme becerisi olduğunu da söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.