Y Combinator destekli akıllı bisiklet Vanhawks, 1.6 milyon dolar yatırım aldı

Y Combinator destekli akıllı bisiklet Vanhawks, 1.6 milyon dolar yatırım aldı

Vanhawks akıllı bisikletler üretmeyi amaçlayan, Y Combinator'ın Kış 2015 sınıfı içerisinde yer almayı başarmış bir girişim. 2014 yılında Valour adlı modeli için Kickstarter'da 820 bin dolar toplayan şirket bu sefer de seri üretime geçmek için ciddi bir yatırım daha aldı.

Real Ventures, olimpiyat sporcusu Simon Whitfield, Brenda Irwin (Relentless Pursuit Partners) ve bazı melek yatırımcılardan gelen toplam 1.6 milyon dolarlık yatırım şirketin Sonbahar 2015'de akıllı bisikleti piyasaya çıkarması konusunda destek sağlayacak.

Vanhawks'ın amacı bisikletleri daha akıllı bir hale getirmek, Bluetooth aracılığıyla cebinizdeki telefonu bisikletinizle bağlamak ve hem daha güvenli bir bisiklet sürüşü hem de daha sağlıklı bir yaşam sunabilmek. Karbon fiber bir yapıya sahip Vanhawks'ın bisikleti yüksek teknoloji barındırmasının yanı sıra şehir içi bisiklet kullanımında güvenliği önemsiyor.

iOS veya Android akıllı telefonlarla bağlandığında size bir navigasyon desteği de sunacak olan Vanhawks bisiklet, gidondaki LED ışıklarla telefonunuz cebinizdeyken bile size gitmeniz gereken yönü tarif edebilecek şekilde tasarlanmış. Kısacası sola ya da sağa dönüşlerde sizi LED ışıklar uyarıyor ve haritaya bakmak için telefonu cebinizden çıkarmanız, bisiklet sürerken gözünüzü yoldan ayırmanız gerekmiyor.

vanhawks-valour

Vanhawks'ın bir diğer özelliği de kör nokta özelliğinin bulunması. Bugün artık pek çok yeni otomobilinde standart bir özellik olarak gelmeye başlayan kör nokta uyarı sistemleri, arkanızdan gelmekte olan ancak kör nokta denilen ve göremediğiniz yerden gelen diğer araçlarla ilgili size uyarı veriyor. Bu özelliğin bisiklet kullanırken daha hayati bir önem taşıdığı da tartışılmaz bir gerçek.

Vanhawks Valour, 1249 dolarlık satış fiyatıyla 2015 yılının sonbahar aylarında teslimata başlayacak. Kullanıcılar, bisikletlerini renk olarak da özelleştirebiliyor ve farklı gövde/jant renki seçeneklerini seçerek şirkete sipariş geçebiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.