HTC ve Valve'dan sanal gerçeklik gözlüğü: RE Vive

HTC ve Valve'dan sanal gerçeklik gözlüğü: RE Vive

Akıllı telefon üreticisi HTC, sanal gerçeklik gözlüğünü Barselona'da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi'nde duyurdu.

HTC'nin yeni telefonu One M9'un da tanıtıldığı  etkinlikte bir akıllı bileklikle birlikte sanal gerçeklik ürününün tanıtılması herkesi şaşırttı.

RE Vive adıyla anılacak olan sanal gerçeklik gözlüğü, bugüne dek Oculus VR ile yakın duran SteamVR'ın HTC donanımlı versiyonu olacak. Valve ve HTC bu alanda anlamlı bir ortaklık yapmış olacak çünkü Valve, Steam aracılığıyla inanılmaz bir oyun içeriğine sahip ve sanal gerçeklik gözlüklerinin en etkin kullanacağı alanlardan birisi de oyun sektörü olması bekleniyor.

Bununla birlikte Facebook'un üzerinde çalıştığı, sanal gerçeklik gözlüklerinde çalışacak Facebook uygulaması gibi ekstralar da HTC Re Vive'da olacak. HTC ve Android ekosistemi bu alandan da pay çıkarmaya ve pastadan dilim almaya çalışacak gibi gözüküyor.

RE Vive'ın biraz da açıklanan teknik özelliklerine göz atacak olursak, RE Vive'ın üstüde tam 70 adet sensör yer alması ve 360 derecelik bir açı sunuyor olması dikkat çekiyor. Bu, RE Vive gözlüğünüz takılıyken kendi etrafınızda tam tur dönebilmeye imkan tanıyacak ve gerçeğe oldukça yakın bir deneyim sunacağı anlamına geliyor.

HTC Vive'ın Samsung VR'daki gibi akıllı telefon bağımlı olmadığını da belirtmemiz gerekiyor. RE Vive, bağımsız bir donanım olarak satın alınıp PC'nize bağlanabilecek. Bu da ürün gamı anlamında HTC'nin başka alanlarda da gelir elde etmek istediğinin kanıtı. Her ne kadar akıllı telefon ve sanal gerçeklik gözlüğü ürünleri arasında bir bağ olması beklense de cihazın telefon bağımsız çalışması ve illa ki HTC telefon sahibi olmayı gerektirmemesinin avantajları olacaktır.

HTC ve Valve'ın anlaşması daha şimdiden iyi yönde kullanılıyor. Aralarında Cloudhead Games, Dovetail Games, Fireproof Games, Vertigo Games, Steel Wool Games, Bossa Studios  gibi pek çok oyun firmasıyla içerik ortaklığı yapıldığını da duyuruldu. Özellikle simülasyon oyunlarda iddialı olan Dovetail Games'in adı bile oyuncuları bu ürün için heyecanlandırmaya yetecek.

HTC ve Valve işbirliği ile üretilen RE Vive'ın geliştirici kit'inin Sonbahar 2015'de yayınlanması, cihazın final sürümünün ise 2015 yılının sonlarına doğru, tatil ve noel dönemiyle birlikte raflardaki yerini alması bekleniyor. Şu anda cihazın fiyat bilgisi ilgili ise herhangi bir bilgi maalesef paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.