BKM verilerine göre online alışveriş yapanların yüzde 70'i 34 yaşın altında

BKM verilerine göre online alışveriş yapanların yüzde 70'i 34 yaşın altında

Geride bıraktığımız haftanın Webrazzi PRO'da en göze çarpan içeriğini sizinle paylaştığımız 'haftanın grafiği' yazı dizimizle yine karşınızdayız. Bu haftanın konusu, Türkiye'de online alışveriş yapan kullanıcıların yaşlarına göre dağılımı.

BKM CEO'su Soner Canko'nun Webrazzi E-Ticaret'15 Konferansı'nda bizzat kendisinin açıkladığı rakamlara göre ülkemizde online alışveriş yapanlar en çok (yüzde 36 ile) 25 ile 34 yaş aralığında yer alıyor.

BKM verilerine göre ikinci sırada yüzde 32 ile 18-24 yaş, üçüncü sırada yüzde 24 ile 35-44 yaş geliyor. Online alışveriş yapanların yüzde 18'i 45-54 yaş aralığındayken en sonda da yüzde 11 ile 55 yaşından büyükler bulunuyor.

2014 yılı verilerine ait olan rakamlara hemen aşağıdaki grafikte göz atabilirsiniz. Yaş dağılımının dışında yine 2014 yılı içinde Türkiye online alışveriş sektörünün ortalama işlem tutarı yaklaşık 220 TL, internetten yapılan toplam kartlı ödeme tutarıysa 42 milyar TL civarında.

online-alisveris-yas-dagilimi

Webrazzi PRO nedir?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2500’ün üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına göz atabilirsiniz.

(Kaynak: BKM CEO'su Soner Canko'nun Webrazzi E-ticaret'15 sunumu)

(Görsel kaynak: Lucky Business/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.