Viveka, yazılım geliştiricilerini 8 şehirde IBM Bluemix platformuyla hızlandıracak

Viveka, yazılım geliştiricilerini 8 şehirde IBM Bluemix platformuyla hızlandıracak

IBM Bluemix Egitimleri Viveka Girisim Hizlandirma ProgramiAnkara'nın sayılı kuluçka merkezlerinden Viveka, IBM ortaklığıyla geliştiriciler için yeni bir hızlandırıcı programına imza atıyor. IBM tarafından 2014 yılı ortasında yayınlanan Bluemix-PaaS (Platform as a Service) programı Viveka İnkübasyon Merkezi'nin katkılarıyla Türkiye'de 12 teknoparkta yazılım geliştiricilerle buluşacak.

Bluemix, yazılım geliştiriciler için altyapı hizmetlerini ve ek servisleri tek bir adreste sunan açık kaynaklı ve bulut tabanlı bir geliştirme platformu. Watson'ın yapay zeka uygulamalarından nesnelerin internetine uzanan geliştirme seçenekleriyle her alandan yazılımcı geliştiricilere ulaşmayı hedefliyor.

Örneğin Node.js araç simülatörü kullanarak IOT araç takip sistemi simülatörü yazmak veya bitkilerinizin suya ihtiyaç duyduğunu bildiren akıllı saksı uygulaması geliştirmek Bluemix ile yapılabilecek şeylerden sadece ikisi.

Hızlı, düşük maliyetli ve esnek geliştirme platformu

Bulut tabanlı Bluemix platformu geliştiricilerin ürünlerini/servislerini kısa sürede ve düşük maliyetle pazara sunabilmesini, mevcut altyapı yatırımlarını koruyarak uygulamalarını sürekli yeni özelliklerle geliştirebilmesini  sağlıyor.

Türkiye'nin 8 farklı ilinde, 11 farklı teknoparkta düzenlenecek eğitimler sonrasında proje fikirlerini Bluemix platformu üzerinde geliştirecen başarılı ekipler Viveka Hızlandırma Programı'na katılım hakkı kazanacabileceği gibi IBM Global Entrpreneur Program for Cloud Startups programına giriş şansı, IBM SmartCamp'e dikret olarak katılma hakkı ve IBM'in işletme müşteri portföyüne açılma şansı da elde edecek. Etkinliklerin düzenleneceği iller Elazığ, Ankara, İzmir, Erzurum, Samsun, İstanbul, Bursa ve Konya.

4 Mart- 3 Nisan arasında düzenlenecek olan etkinlikler detaylı bilgiyi bluemix.viveka.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.