Nars Medya, dijital yayın platformlarında hedeflenebilir TV reklamcılığına başlıyor

Nars Medya, dijital yayın platformlarında hedeflenebilir TV reklamcılığına başlıyor

Nars Medya dijital yerel bant reklamiNars Medya, yıllarca geleneksel ve ölçümlenemeyen bir medya organı olarak hayatımızda yer edinen televizyonlarda önemli bir yeniliği uygulamaya alıyor. Dijital yayınlarda coğrafi hedefleme ile hedefe dönük reklam yayıncılığını başlatıyor.

Nars Medya'nın dijital platformlar aracılığıyla yayın yapan  teknolojisi bant ve kayan yazı reklamlarını yerel ve bölgesel hedefleme yaparak yayınlıyor. Anlaşmalı ulusal televizyon kanallarla çalışan Nars,bir nevi internetteki 'banner reklam' seçeneğini TV yayıncılığına uyguluyor.

Yerelden ulusala, ulusaldan yerele

Bu sayede yerel reklam pazarında yeni bir kanal açan Nars Medya, hem yerel markalara ulusal kanallar üzerinden reklam yayınlama şansı sunuyor. Hem de ulusal kanalların yerelde daha verimli bir reklam yayını yapmasını sağlıyor.

Aşağıda da görebileceğiniz gibi aynı dizi içerisindeki bant ve akan yazı türündeki reklamlar her bölgeye farklı şekilde yansıtılabiliyor. Nars Medya dijital yerel bant reklami

Nars Medya, bir yandan yurtdışında da örnekleri olan bu yeniliği Türkiye'ye getirirken, bir yandan da dijital ve mobil reklam seçenekleriyle de reklamverenlere geniş çaplı bir hizmet sunuyor. Aldığımız bilgiye göre Nars Medya, yerel temsilcilik ağının büyük bir bölümünü oluşturmuş ve ajanslara bu konuda bir eğitim de vermiş.

Nars Medya Genel Direktörü Boğaç Say, yeni reklam çözümüyle daha fazla yerel reklamverene ve ajansa ulaşmak istediklerini paylaşıyor. Aynı zamanda BUBA Yönetim Kurulu Başkanı olan Nars Medya Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Bilgör ise televizyon reklamcılığının bölgesel hedefleme özelliğiyle yeni döneme uyum sağladığını söylüyor.

Yerel TV reklamcılığının acil durumlar ve yerel duyurular için de oldukça önemli olduğunun altını çizen Nars Medya'nın bu anlamda anlamlı bir çıkış yaptığını söylemek mümkün. Diğer yandan TV'de başlayıp internette sonlanacak satışlar için ölçümlemelerin akıcı bir şekilde nasıl yapılabileceğini çeşitli senaryolarla denemek gerekiyor.

Daha ileri bir noktaya baktığımızda ise bu yeniliğin akıllı televizyonlarla yeniden yükselmesi beklenen TV reklamcılığına bir geçiş evresi olduğunu düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.