Google, arama reklamları modelini Play Store uygulamalarına uyarlıyor

Google, arama reklamları modelini Play Store uygulamalarına uyarlıyor

google-play-revenueGoogle, arama reklamları modelini, Play Store arama sonuçlarında öne çıkmak isteyen mobil uygulamalar için deneyecek. Şirketin bugün Android geliştiricileri blogundan duyurulan habere göre Google, Play Store aramalarında organik sonuçların yanında ücretli arama sonuçlarını da göstermeye başlayacak. Önümüzdeki birkaç hafta içinde sınırlı sayıda yayıncının test edeceği özellik, geri dönüşlerin olumlu olması halinde, daha fazla kişiye açılacak.

Google'ın test edeceği mobil uygulamalar için arama reklamları özelliği, bugün 190 ülkede 1 milyar kişiye ulaştığını belirttiği Play Store'da uygulama keşfini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Elbette Google'ın mobil reklam gelirlerini arttırmasını da sağlayabilir.

google play store ads

Özellikle birlikte, ücretli mobil uygulama sonuçlarının Google Play Store aramalarında üst sırada görünmesi sağlanacak. Örneğin "hava durumu" diye arama yapan bir kullanıcı, listelenen hava durumu uygulamaları arasında, ücretli olanları ilk sıralarda görecek. Bu uygulamalar organik sonuçlarla neredeyse aynı görünümde olacak. Yalnızca her bir uygulama sonucunun altında sponsorlu olduğunu gösteren bir "ad", "reklam" ibaresi yer alacak. Özellik ilk etapta yalnızca telefonlarda test edilecek.

Google'ın gelişmeyi duyurduğu paylaşımında şirketin, uygulama ekosistemiyle ilgili birkaç güncel veri de paylaşılıyor. Google, 2014'te Google Play üzerinden geliştiricilerine 7 milyar doların üzerinde gelir kazandırdığını söylüyor. Şirket son olarak  I/O 2014'te bu sayıyı 5 milyar dolar olarak açıklamıştı. Apple, 2014 yılı sonunda geliştiricilerine 10 milyar dolar kazandırdığını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.