Akıllı termostat Cosa'nın kombi kurulumu nasıl yapılır? [Video]

Nuvia tarafından geliştirilen ve 2014 sonunda tanıttığımız akıllı termostat Cosa, Türkiye'de nesnelerin interneti (IoT) alanında geliştirilen ilk ürünlerden biri. Revo Capital'den aldığı yatırım haberinde Cosa'yı bir süredir kullandığımdan bahsetmiştim ama Cosa'nın kombi kurulumu eksik bir parçaydı ve bunu da sizinle paylaşmak istedik.

Kısaca hatırlatmak gerekise Cosa'nın fiyatı şu anda 249 TL ama kombi kurulumunu (69 TL) yaptırmak isterseniz bu fiyat 318 TL'ye yükseliyor. Aslında Cosa, bunun kolay bir işlem olduğunu kendi sitesinde ve sunduğu dökümanlarda paylaşıyor ama görsel eksiklik nedeniyle kafanızda soru işaretleri olacağını düşündük ve bu videoda konuya açıklık getirdik.

Videonun altındaki detayları da göz atarak Cosa'nızı kombinizi uzaktan kontrol etmeye başlayabilirsiniz. :)

Adım adım Cosa kombi kurulumu detayları;

  • Cosa'nın kurulumunu yaparken kombiye bağlı şalteri kapatmayı unutmayın.
  • Termostat girişi muhtemelen sizin kombinizde de yönetim panelinin bir köşesinde. Kısa devre bağlantısı kablosunu çıkardıktan sonra Cosa'nın kablo bağlantısını aynı şekilde yerleştiriyorsunuz. Kablo renklerinin bir önemi yok.
  • Kombi kitindeki çift kablo girişi yaparken biraz zorlanabilirsiniz ama tık sesini duyduğunuzda bunu da başarmışsınız demektir.
  • Kombi kitinde yeşil ışık yandığında ısı ölçerle iletişime geçmeye hazır demektir. Kırmızı görüyorsanız gömülü test tuşuna kutudan çıkan iğne yardımıyla tıklayın ve yeşil ışık yandığını görün.
  • Isı ölçer cihazını (Cosa istasyon) odanın çok soğuk veya çok sıcak bir yerine değil, ideal bir yerine yerleştirin.
  • Cosa mobil uygulamasını indirdikten sonra COSA_XXXX gibi bir kablosuz ağ göreceksiniz. Bu ağa bağlanın (bunun için istasyonun ışık rengi beyaz olmalı) ve uygulamada devam tuşuna basın. Ardından karşınıza gelecek ekranda evdeki kablosuz ağı seçip şifresini girin ve devam tuşuna basın.
  • Kurulumun sağlanması için Cosa 1 dakika bekletiyor. Başarılı olamazsanız tekrar deneyin. Başardığınızda karşınıza uygulama yönetim menüsü gelecek.
  • Bu menüde 2 istasyon arasında bağlantı hatası görürseniz cihazlar üzerindeki zincirle işaretli gömülü tuşu kutudan çıkan iğne yardımıyla tıklayın. Kombi kiti yeşil yanarken bu bağlantıyı kurmanız mümkün. Kombi kiti çalıştığında mavi ışık yanacak.
  • Termostat kitinin üzerindeki düğme de sıcaklık profilleri arasında geçiş yapabiliyor. Böylece evde akıllı telefonu olmayan ve bilgisayara da bağlanmadan kombinizi kontrol edebilir.
  • İdeal tasarruf için kombinizin 'e' ile gösterilen ekonomik modda çalışması öneriliyor.
  • Uygulamada herhangi bir hata mesajı görmüyorsanız bir kez de sıcaklık ayarlarını değişerek kombiyi çalıştırıp durdurabildiğinizi canlı olarak görün. Akıllı termostatınızı güle güle kullanın. :)
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.