Akbank Direkt Mobil'in MWC 2014'te aldığı ödül bu yıl da Türkiye'ye gelir mi?

Akbank Direkt Mobil'in MWC 2014'te aldığı ödül bu yıl da Türkiye'ye gelir mi?

GSMA 2014 2015 Akbank Direkt Mobil uygulama MWC 2015'in başlamasına günler kaldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mobil teknoloji dünyası Barcelona'da (İspanya'da) buluşacak ve mobil dünyanın en iyileri belirlenecek. MWC'yi düzenleyen kuruluş olan GSMA, 2014'te 'en iyi akıllı telefon uygulaması' ödülünü Akbank'ın Akbank Direkt Mobil uygulamasına vermişti ve bu yıl da 'GSMA'den Türkiye'ye büyük bir ödül gelir mi?' diye hızlı bir 'flashback' (geçmişe dönüş) yapmak istedik.

Akbank'a ödül getiren neydi?

Akbank, mobil bankacılık uygulaması Akbank Direkt Mobil'i  ilk olarak Eylül 2012'de kullanıcılarına sunmuştu. 2014'te GSMA seçimlerine girdiğinde ise Akbank kullanıcılarının elinde saatlerce kullanıcı deneyimi çalışmaları yapılmış bir uygulama vardı.

Kullanıcı deneyimi konusunda profesyonellerle çalışan Akbank, farklı senaryolarla mobil bankacılık için en verimli uygulamalardan birini geliştirmişti.

GSMA 2014 2015 Akbank Direkt Mobil uygulama Akbank Direkt Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, bu ödülü kazandıklarında 'son bir yılda mobil bankacılığı kullanmaya başlayan Akbank dijital bankacılık müşterilerinin yüzde 25'inin artık sadece mobil bankacılık kullandığını' paylaşmıştı.

Akbak'ta mobil bankacılık kullanan müşterilerin sayısı ise internet bankacılığı kullananlardan 4 kat daha fazla Akbank Direkt'e giriyordu. Yani Akbank, mobil bankacılığın önemini gören ve bunu başarıyla uygulayan bir banka olmuştu.

Diğer yandan gerçek zamanlı yanıt alabilmenin önemli olduğu mobil bankacılıkta JSON ve GZIP gibi sıkıştırma teknolojileri de Akbank Mobil Direkt uygulamasında kullanılmıştı.

GSMA 2014 2015 Akbank Direkt Mobil uygulama

Çok aşamalı giriş yerine güvenli 'Login with Single Password' (tek şifreyle giriş) yönetimini kullanan Akbank Direkt Mobil, iOS, Android ve Windows Phone platformlarının her birine özel uygulamalar geliştirmişti.

GMSA'den sonra neler oldu?

GSMA 2014 ödülünü aldıktan sonra da inovatif bakışını sürdüren Akbank, Temmuz 2014'te iBeacon ile bankamatikten para çekme özelliğini tanıttı. Bunun için bankamatiklerine iBeacon alıcıları yerleştirmeye başlayan Akbank, müşterilerinin kart veya kod kullanmadan tek tuşla para çekebilmesinin önünü açmıştı.

Son olarak 'i'm Watch' ile akıllı saat tarafına da el atan Akbank'ın giyilebilir teknolojileri yakından takip ettiğini de görmek mümkün.

Mobil uygulamalarda adımızı daha fazla duyurabiliriz

GMSA 2014'te Turkcell ve YGA ortaklığında görme engelliler için geliştirilen IVR bir uygulama da kendi kategorisinde ödül kazanmıştı. Son günlerde Mastercard'ın seçtiği en iyi mobil alışveriş uygulamaları arasına da Türkiye'den 2 mobil uygulamanın (oBilet, BiTaksi) girdiğini, ve özellikle mobil bankacılık uygulamaları geliştiriren Pozitron'un çıkış başarısını göz önünde bulundurursak başlangıçtaki soruyu haklı olarak bir kez daha sorabiliriz;

GSMA'den bu yıl da Türkiye'ye büyük bir ödül gelir mi?

*Bu yıl da Mobile World Congress'i yakından takip edeceğimizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.