Coolan: Eski Facebook çalışanının sunucu tabanlı yazılımlar için girişimi

Coolan: Eski Facebook çalışanının sunucu tabanlı yazılımlar için girişimi

Eski bir Facebook çalışanı olan Amir Michael'in de kurucu ekibinde yer aldığı Coolan için sunucu tarafında çalışan yazılımlar için performans değerlendirme aracı diyebiliriz.

Şimdiden aldığı yatırımlar (Social + Capital Partnership, North Bridge Venture Partners ve Keshif Ventures) ve Facebook'un sahip olduğu yazılım altyapısındaki önemli katkılarıyla bilinen Amir'le (ki kendisi geçişte Google'da da çalışmış) dikkat çeken girişim şimdilik kapalı beta sürecinde. Ancak dilerseniz coolan.com'a isim, e-posta ve şirketinizin adını bırakarak ürünü erkenden deneyimleyenler arasına katılabilirsiniz.

Kullanıcılarına küçük ya da büyük çaplı sunucu altyapılarında çalışan bir yazılım sunan Coolan, şirketlerin donanımsal performanslarını ölçümleyebilmelerini, hız ve süreklilik gibi konularda çeşitli analizler görebilip yine çeşitli koşullar için bildirim alabilmelerini sağlıyor.

coolan-ekran-goruntusu

Coolan bunun dışında yazılımını kullanan şirketlerden topladığı verileri ortak bir alanda sunarak şirketlerin çeşitli çıkarımlar elde edebilmelerini de sağlıyor. Kullanıcılar Coolan'ın API'sini sunucularına entegre ederek web tabanlı bir arayüz üzerinden yazılımı kullabiliyor. Gerçek zamanlı olarak hizmet veren Coolan, özetle sahip olduğu öğrenen algoritmalarla kullanıcılarının daha performanslı, daha ucuz ve daha ölçeklenebilir altyapılara sahip olmalarını sağlıyor.

İlk bakışta ufak şirketlerden ziyade büyük veri merkezlerine sahip olan şirketlere daha çok hitap ettiğini söyleyebileceğimiz Coolan, uzun vadede yazılım dünyasında bir 'topluluk etkisine' de sahip olabilir gibi duruyor. Girişimi erken aşamada denemek için coolan.com üzerindeki kısa formu doldurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.