Snapmail ile Gmail üzerinde kendi kendini imha eden e-postalar gönderilebiliyor

Snapmail ile Gmail üzerinde kendi kendini imha eden e-postalar gönderilebiliyor

Şifre paylaşımı, şahsi bilgi gönderimi ya da aklınıza gelebilecek her türlü gizli içeriği e-posta ile göndermek isteyenler için geliştirilen Snapmail, Gmail üzerinde çalışıyor.

Google Chrome'a kurduğunuz bir eklenti sonrasında karşı tarafta ya da kendi arşivinizde kalıcı olmasını istemediğiniz içerikleri e-posta atmak için Send/Gönder yerine Snapmail butonuna basıyorsunuz. Böylelikle karşı tarafa e-posta ile göndermek istediğiniz içerik yerine snapmail.co'yla başlayan bir url gidiyor ve url açıldıktan 60 saniye sonra bir daha görüntülenemiyor.

Bu yolla şifre gibi daha sonra ulaşılmasını istemeyebileceğiniz içerikleri e-posta olarak gönderirken hem kendi arşivinizde hem de karşı tarafta kalıcı bir 'anı' bırakmamış oluyorsunuz.

snapmail-goruntulu-anlatim

Yandex ve Microsoft Outlook desteği de gelecek planları arasında

Snapmail'in çalışma mantığı oldukça basit. Chrome tarayıcınıza kurduğunuz bir eklenti sonrası yazmış olduğunuz içerikler Send/Gönder değil de Snapmail butonuna basarsanız Gmail'inize kaydedilmiyor ve şifrelenerek Snapmail sunucularına işleniyor. Karşı tarafa iletmiş olduğunuz e-posta'da da sizin yazdıklarınız yerine snapmail.co uzantılı bir url gözüküyor ve bu url'de yazan metinler de ziyaret edildikten 60 saniye sonra kendini imha ediyor.

Ahmet Sülek ve William Channer tarafından kurulan Panda Network'ün son projesi olan Snapmail'de fikir ve tasarımı Ahmet Sülek'e, back-end geliştirmesi de Cenk Altı'na ait. Bu arada hemen belirtelim, Snapmail'de şimdilik yalnızca text bazlı metinler 'şifrelenebiliyor', dolayısıyla eklentiyi kullandığınız sırada ekli dosyalarınızı gönderirken dalgınlığa kapılmayın. :)

Snapmail ile ilgili Ahmet'le konuştuğumuzda Panda Network ekibinin ilerisi için Firefox ve Safari eklentilerinin yanında Yandex ve Microsoft Outlook'u da desteklemeyi hedeflediğini öğrendik.

Şu sıralar Product Hunt üzerinde de listelenen uygulamayı snapmail.co'da inceleyebilir, dilerseniz Google Chrome eklentisini de hemen şimdi indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.