Sıradışı konsept ürünler satan Shopi Go, 2015'te Anadolu ve yurtdışı pazarlara odaklanacak

Sıradışı konsept ürünler satan Shopi Go, 2015'te Anadolu ve yurtdışı pazarlara odaklanacak

2012 yılında kurulan sıradışı konsept ürün mağazası Shopigo.com, 2014'te yakaladığı başarılı çıkışı 2015'te göstermek niyetinde. Bu yıl hem Anadolu'ya hem de yurtdışı pazarlara odaklanmak ve bilinirliğini arttırmak istiyor.

2014'te neler yaptı?

Perakende mağazası da olan Shopi Go'dan aldığımız bilgiye göre geçtiğimiz yıl satışların yüzde 64'ü internetten yapılmış. Shopi Go, 2014'te sepet ortalamasında 840 TL'yi yakalamış ve ciro bazında yüzde 520 büyümeye imza atmış.

Aşağıdaki infografikte de görebileceğiniz gibi Shopi Go'dan en çok alışveriş yapan 100 müşteri 40 bin TL ile 120 bin TL arasında harcama yapmış. Mayıs 2014'te İngilizce dil desteğini ekleyen girişim Azerbaycan'dan Çin'e, İngiltere'den Kanada'ya kadar 18 farklı ülkeye sipariş gönderimi yapmış.

shopi go konsept luks urunler

Shopigo'nun 2015 hedefleri

Shopi Go'dan aldığımız bilgilere göre ilk hedef Anadolu'da büyümek. Şu an tüm Türkiye'ye dağıtım yapan Shopi Go'nun en çok bilindiği şehirler İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana. Shopigo bu bilinirliği tüm Anadolu'ya yaymayı hedefliyor.

Diğer yandan Ortadoğu başta olmak üzere Uzakdoğu ve Avrupa'ya geniş bir gönderim yapmak isteyen Shopi Go, ürün çeşitliliğini de lüks segment altına doğru genişletmeyi hedefliyor.

Hasan Dağcı tarafından kurulan Shopi Go, yakında mobil uygulamalarını yayınlayacak ve web sitesini mobil duyarlı şekilde tasarlayacak. Bu adımlardan sonra da mobilin payının yüzde 20'den yüzde 40'a çıkması bekleniyor.

Bir diğer hedefse şu anda yüzde 30 olan 'lifestyle' kategorisinin (yüzde 70 giyim) satış payını 2015'te yüzde 50'ye çıkarılması. Shopi Go, yoğun talep olan teknoloji ve açıkhava ürünlerinde de rakipsiz olmak istiyor (bkz: yakında gelecek olan akıllı basketbol topu).

İstanbul Nişantaşı'nda 'No:17' adlı ilk perakende mağazasını açan Shopi go'nun kış sezonu öncesinde ikinci bir mağaza açabileceğini öğrendik. Bu mağazada aynı anda hem internetten hem de normal alışveriş yapılabilmesi planlanıyor.

Özetlemek gerekirse, Shopi Go kendi açtığı bu alanda dikkat çekici bir başarı yakalamış durumda. Dolayısıyla hedeflerine ulaşması mümkün ve yeni girişimlerin çıkmasını da tetikleyebilecek gibi görünüyor.

Shopi go eticaret luks  kosept urunler 2014

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.