Apple patent ihlali nedeniyle 532 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi

Apple patent ihlali nedeniyle 532 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi

Patent savaşlarının son perdesinde Apple tam 532,9 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

Texas federal mahkemesinde yine Austin-Texas merkezli Smartflash LLC tarafından açılan davada Apple'ın iTunes'ta üç patent ihlali yaptığı iddia ediliyor ve 852 milyon dolar tazminat talep ediliyordu. Apple'ın avukatları ise mahkemeye verdikleri savunmada bu patentlerin değerinin yalnızca 4,5 milyon dolar olduğunu iddia ediyordu.

Ancak Apple'ın savunması hiç inandırıcı bulunmamış olacak ki mahkeme tarafından reddedilerek şirkete 532,9 milyon dolar tazminat cezası verildi. Üstelik Apple adına konuşan Kristin Huguet, "milli mesele" kozunu da ortaya sürerek Smartflash LLC'nin herhangi bir çalışanının ve ürünün olmadığını, Amerika'ya herhangi bir katkıda bulunmadığını iddia etmişti. Huguet, teknoloji anlamında inovatif ürünler çıkaran Apple'ın bu patent davalarıyla istismar edildiğini de savunmuştu.

Apple'ın ihlal ettiği tespit edilen 3 patent, veri depolama ve ödeme sistemleriyle ilgili. Smartflash LLC bu ihlallere karşılık olarak iTunes erişimi olan iPod, iPhone, iPad ve Mac cihazların satışlarından elde edilen gelir üzerinden yüzdesel olarak yaptıkları hesaplama sonucu 852 milyon dolar talep etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.