Amazon'un kitle kaynaklı kitap platformunun ilk yayınları 3 Mart'ta okuyucularla buluşuyor

Amazon'un kitle kaynaklı kitap platformunun ilk yayınları 3 Mart'ta okuyucularla buluşuyor

Amazon'un ilk olarak Ekim 2014'te duyurduğu kitle kaynaklı e-kitap yayın platformu Kindle Scout üzerinde yayınlanacak ilk e-kitaplar 3 Mart'ta Amazon üzerinden satışa çıkıyor.

Amazon Kindle Scout platformunda okuyucular henüz yayınlanmamış kitapların belirli pasajlarını okuyarak kitapları puanlıyorlar, 30 gün süren oylama sonucunda en yüksek puanı alan kitaplar belirleniyor. En yüksek puanı alan kitaplar son olarak Kindle Scout ekibi tarafından incelenerek onay sürecinden geçiyor.

Platform üzerinden Amazon, okuyucuların ilgisini en fazla çekebilecek kitapları yayın öncesi belirleyerek  bir nevi hem pazar araştırması yaparken diğer yandanda başarıya ulaşması muhtemel kitapları belirliyor. Ek olarak platform üzerinden yayınlansın olarak puanladığınız kitap eğer kabul edilip yayınlanırsa, kitap size 1 hafta öncesinden ücretsiz olarak hediye ediliyor.

Amazon Kindle Scout seçilen kitapların yazarlarıyla 5 yıllık tekrar yenilenebilir bir e-yayın sözleşmesi imzalıyor. Ön ödeme olarak 1500 dolarlık bir ödeme de yapılan yazarlar ayrıca kitabın gelirinin %50'sine sahip oluyor. Şu an için 21 kitap için yapılan anlaşmayla birlikte bunların arasından 10 tanesi 3 Mart'ta okuyucularla e-kitap olarak buluşacak. Yayınlanacak kitaplar aşk, gerilim, bilim kurgu romanları gibi değişik türlerde yer alıyor.

Kindle ile birlikt e-kitap dünyasında bir devrim yapan ve çok geniş kullanıcı kitlelerine ulaşan Amazon'un kitle kaynaklı kitap yayın platformundan çıkacak kitaplarının yazarları ne denli teşvik edeceği ve başarıya ulaşacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.