Akıllı saat Pebble'ın yeni modeli renkli ekrana sahip olacak

Akıllı saat Pebble'ın yeni modeli renkli ekrana sahip olacak

yeni pebble renkli ekranAkıllı saat pazarında adını andığımız ilk cihazlardan biri olan Pebble'ın yeni hamlesi açığa çıktı. Giderek kızışan pazarda neler yapacağı merak edilen Pebble, sızdırılan bir görüntüye göre renkli ekranlı bir model piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Pebble, bir süredir sitesindeki geri sayım sayacıyla yeni modelin geleceğine işaret ediyordu. 9to5mac, getpebble.com sunucularında bulduğu bir fotoğrafla bu yeniliğin gözle görünen kısmını bir gün önceden açığa çıkarmış oldu.

Yeni Pebble'ın renkli bir ekrana, daha geniş bir kordona, daha küçük tuşlara ve daha iyi bir tasarıma sahip olduğu göze çarpıyor. Yeni işletim sistemi ve yeni donanımsal özellikler hakkında da bazı yorumlar var ama kesin bilgi vermek için yarını bekleyelim.

Akıllı saat satışları ne durumda?

E-ink ekranıyla ilk dönemler ilgi çeken ancak kullanıcılarının çok aktif bir şekilde faydalanamadığı (en azından bizim ofistekiler) Pebble, Eylül 2014'te fiyat indirimine de gitmiş ve 2014'te 1 milyon adet satış yaptığını açıklamıştı.

Samsung, 2013 sonunda Gear akıllı saatlerinde 800 bin sevkiyat yapmış satmıştı, Apple Watch içinse geçtiğimiz günlerde 6 milyon üretim siparişi vererek ne kadar iddialı olduğunu göstermişti.

Pebble, bu yenilikle safını pek değiştirmeyecek gibi duruyor. Samsung ve Apple ile rekabet etmeyi baştan gözden çıkaran Pebble, eskisinden daha zeki ama yine ucuz bir akıllı saat olarak piyasada kalacak gibi.

Tüketicilerin akıllı saat konusundaki eğiliminin muhtemelen Apple Watch ile bir kırılım yaşayacak ve bence Pebble'ın büyümek için daha çok gelişmekte olan ülkelere ulaşması gerekecek.

Kickstarter'daki başarısıyla dikkat çekmişti. Pebble'ın kurucusu Eric Migicovsky  de Webrazzi Summit 2012'de ağırlamış ve hikayesini dinlemiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.