YouTube, reklamsız müzik aboneliğini yakında başlatacak

YouTube, reklamsız müzik aboneliğini yakında başlatacak

youtube ucretli abonelikYouTube, bir süredir denediği ücretli abonelik modelini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Google'ın video servisi Youtube, müzik dinleme ve reklamlar konusunda yeni özelliklerini yakında tüm kullanıcılara açacak.

2014 yılında duyurulan YouTube Music Key adlı aylık abonelik modeli, Youtube kullanıcılarına diğer uygulamaları kullanırken reklamsız müzik dinleme imkanı sunuyor. Diğer yandan çevrimdışıyken de müzik izlenebilmesini sağlıyor..

YouTube'daki reklamların engellenme seçenekleri azalırken, 7,99 dolar aylık ücretle herkese sunulması özellik şu anda sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabiliyor. Bazı kullanıcıların yeni özellikler için ücret ödemeye hazır olduğunu söyleyen YouTube yöneticileri, yapılan testlerden olumlu sonuçlar almışa benziyor.

Youtube, daha önce bu hizmeti 9,99 dolara sunacağını ve Google Play Music kütüphanesine de Youtube üzerinden erişilebileceğini açıklamıştı.

YouTube kanalları ve gelir ortaklıkları etkilenecek mi?

Aylık 1 milyar kullanıcıya erişen Youtube'un özellikle son bir kaç yılda profesyonel video ağırlık verdiğini biliyoruz. Video yayıncısı ortaklarına kazandırdığı paralarla haber olan Youtube, önemli yayıncıları daha fazla memnun edecek adımlar atmayı planlıyor.

Bu yeni abonelik sisteminin dijital müzik pazarına neler getireceğini ve yeni Yotube yayıncı iş ortaklarının gelirlerini nasıl etkileneceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.