Samsung, Apple Pay ile rekabet edebilmek için LoopPay'i satın aldı

Samsung, Apple Pay ile rekabet edebilmek için LoopPay'i satın aldı

Samsung, Apple Pay ile rekabette önemli bir adım attı ve bugün itibariyle LoopPay'i satın almak için anlaşmaya vardığını resmi olarak duyurdu. Ortaya bir Kickstarter projesi olarak çıkan mobil ödeme girişimi LoopPay, bildiğiniz gibi 2013 yılının sonlarında 10 milyon dolar yatırım almıştı.

LoopPay'in en büyük özelliği şu an hali hazırda çalışan bir donanıma sahip olması ve ABD'deki POS cihazı bulunan üye işyerlerinin yüzde 90'ına yakınında kullanılabiliyor olması. Bu açıdan Apple Pay ile ciddi bir rekabet içerisinde olan şirket, Samsung kanatları altına girerek rekabeti gittikçe kızdıracak gibi gözüküyor.

Satın almayla birlikte LoopPay'in kurucuları Will Graylin ve George Wallner da Samsung ekibine katılacak ve Samsung'un mobil birimiyle birlikte çalışmalarını sürdürecek. 2012 yılında Boston'da kurulan LoopPay, operasyonlarını ve geliştirmelerine ise Boston'daki ofislerinde devam ediyor olacaklar.

Bu arada LoopPay'in ilk başlarda sadece bir iOS uygulaması olarak ortaya çıkması da önemli bir detay olarak not düşülebilir. Apple Pay'in Apple ekosisteminde önemli bir noktaya gelmesi, LoopPay'i Android ve Samsung tarafına daha da yaklaştırmış gibi gözüküyor. Bundan böyle ise LoopPay ve Samsung ortak vizyonu paylaşarak, Apple Pay'e alternatif olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.