Yeni e-ticaret kanunu ve double opt-in ile bağlı müşterileri hedeflemek [E-Ticaret'15]

Yeni e-ticaret kanunu ve double opt-in ile bağlı müşterileri hedeflemek [E-Ticaret'15]

1 Mayıs 2015'te yürürlüğe girecek olan yeni e-ticaret yasası ya da resmi adıyla Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la e-ticaret sitelerinin sıklıkla başvurduğu opt-in sistemini yeni düzenlemeler getiriyor. Kullanıcılarına e-posta göndermek isteyen satıcılara, alıcının bu konuda yazılı onayını alma zorunluluğunu getiren yeni e-ticaret yasası, gönderilecek olan e-posta içeriklerinin de alınan onayla sınırlı kalmasını ön görüyor. Düzenlemeyle alıcılar, diledikleri zaman, gerekçesiz olarak sistemden opt-out olarak, e-posta almayı reddedebilecek.

Yeni yasayla gündeme gelen ve e-ticaret sitelerinin kullanıcılarla iletişimi için önemli kanallardan biri olan double opt-in sistemi Webrazzi E-Ticaret 15'te konuşulan konular arasındaydı. E-posta pazarlaması çözümleri sunan Optivo'nun Uluslararası Direktörü Jens Fischler, başarılı bir double opt-in sistemi yönetimi ve çekincelere rağmen sistemin sağladığı faydaları anlattı.

Fischler'in e-ticaret sitelerinde başarılı bir double opt-in sistemi için reçetesi özetle, "mesajı kısa tut, açık ve net ol, tek tıkla kolaylaştır". Nezaketinizi "teşekkür" ve "hoşgeldiniz" mesajlarıyla gösterirken, kullanıcıların indirim ve fırsatlardan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Sunumda öne çıkan notlardan biri de, araştırmalara göre double opt-in sistemiyle ilgilenen insanların response rate (yanıtlama oranı) yüzde 20'ye kadar yükselmesi. Zira sistem, kullanıcılardan doğrulama e-postası linklerine tıklamak gibi ekstra zahmetleri nedeniyle çekinceyle yaklaşılsa da aslında bu bir tür doğal seçilim yaratıyor. Çünkü linki tıklamak istemeyen insanların gerçekten ilgili müşteri olup olmayacağı büyük soru işareti. Müşteri sayısını arttırmaktan ziyade bağlı müşteri yaratmaya odaklanmak gerektiğini söyleyen Fischler, double opt-in sisteminin kalite ve sayı arasında eşleşme sağlandığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.