TV reklamlarınin online satışa dönüşümü nasıl ölçülür? [E-Ticaret'15]

TV reklamlarınin online satışa dönüşümü nasıl ölçülür? [E-Ticaret'15]

TV reklamları da dönüşüyor ve  reklamlar gittikçe daha fazla online hedefli hale geliyor. Eskiden yalnızca markalamaya odaklanan reklamlar bugün hem markalama hem de performans hedefli üretiliyor. Bu bağlamda reklam verenler için en önemli soru, söz konusu reklamların online satışlara dönüşümde ne kadar etkili olduğu.

Webrazzi E-Ticaret 15'te "TV Reklamlarının Online Satışlara Dönüşümünü Nasıl Ölçeriz?" başlıklı sunumuyla bu konuya dikkat çeken dijital pazarlama optimizasyonu şirketi Metrics34 Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçam, reklam yatırımlarının geri dönüşünü performans odaklı olarak arttırmanın mümkün olduğunu açıkladı.

Metrics34'ün detaylı analizleriyle ilgili genel bilgi veren Karaçam, TV reklamı spot dönüşüm oranlarını zaman, içerik, kanal ve program ile kuşak pozisyonu gibi parametrele göre ölçülebildiğini gösterdi. Yapın ölçümlerle hazırlanan raporlamalarsa yeni bir TV reklam kampanyasının çok daha doğru hedeflenmesini sağlıyor.

Metrics34, 2013 yılında e-ticarette müşteri yolculuğunun CPC ve SEO, sosyal medya, doğrudan trafik, e-posta bültenleri, çağrı merkezi aramaları ve TV reklamları gibi farklı kanallardan izlenmesini sağlayan Multi Channel Customer Journey Tracking teknolojisini Türkiye'ye uyarlamış ve kullanıma sunmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.