Türkiye e-ticaret potansiyeli en yüksek dokuzuncu ülke konumunda [E-Ticaret'15]

Türkiye e-ticaret potansiyeli en yüksek dokuzuncu ülke konumunda [E-Ticaret'15]

Webrazzi E-Ticaret'15 Konferansı'da öğleden sonraki değerli konuşmacılardan biri de Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan'dı.

'E-ticarette Sağlıklı Büyüme Felsefesi' başlıklı sunumuyla sahne alan Bilsel Safkan, hem ülkemiz e-ticaret pazarı hem de Kliksa'nın plan ve stratejileriyle alakalı önemli bilgiler paylaştı.

Küresel olarak perakende pazarına değinen Nevgül Bilsel Safkan şunları aktardı: "Parekende şu an küresel olarak yüzde 1-2 büyüyor, online perakende ise yüzde 15-20. Önümüzdeki yıllarda bu noktada çok büyük gelişmeler olacağını düşünüyoruz."

Bunun dışında Alibaba.com'un başarılı IPO'suna da değinen Bilsel Safkan, "Alibaba.com’un adeta Walmart’a kafa tutar şekilde yaptığı IPO, kuşkusuz çok önemli bir gelişme. Online pazarın geleceğini ortaya koyan cinsten." şeklinde konuştu.

Türkiye e-ticaret potansiyelinde dokuzuncu sırada

Sunumunda Türkiye pazarından da bahseden Nevgül Bilsel Safkan, ülkemizin e-ticarette yolun başında olduğunu belirtirken Türkiye'nin potansiyeline önemle vurgu yaptı. Nüfus ve kredi kartı penetrasyonu gibi öğelerle beraber Türkiye, sunumda paylaşılan bilgiye göre küresel olarak e-ticaret potansiyeli en yüksek dokuzuncu ülke konumunda.

Sunumunun aşağı yukarı yarısında rakamlara ve pazara değinen Kliksa Genel Müdürü Nevgül Safkan, sonrasındaysa şirket olarak büyüme stratejilerine değindi. Nevgül Safkan Kliksa'yla ilgili olarak özellikle müşteri memnuniyeti, ölçümleme ve teknoloji başlıkları üzerinde durdu.

Nevgül Bilsel Safkan'ın sunumunun tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.