Alibaba, Türkiye'de 1 milyon üyeye ulaştı [E-Ticaret’15]

Alibaba, Türkiye'de 1 milyon üyeye ulaştı [E-Ticaret’15]

Webrazzi E-Ticaret'15 konferansının öğleden önceki son oturumunda Arda Kutsal ile Alibaba.com Türkiye Genel Müdürü Cüneyt Erpolat "Uluslararası Ticaretin E-Hali" başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Alibaba'nın B2B ve B2C stratejilerini anlatan Cüneyt Erpolat, şirketin Türkiye'de yaklaşık 1 milyona yakın üyesi bulunduğunu ve yıllık olarak ortalama yüzde 20-25 büyüdüklerini açıkladı.

Türkiye'de daha çok B2B ticarete odaklandıklarını ve  Alibaba üzerinden KOBİ'lerin daha fazla kullanıcıya, pazara ulaşmasını sağlayarak başarı ve satış oranlarını yükseltmelerine yardımcı olduklarını aktaran Erpolat, bunu yaparken kullanıcıların pazarlara ve kullanıcılara en az maliyetle ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

alibaba1

Alibaba üzerinde yaptıkları araştırmayı aktaran Erpolat, Türkiye'den en fazla ürün satın alan yabancı kullanıcıların ABD, Çin ve Mısır'da olduğunu, Türkiye'nin en çok ürün satın aldığı ülkelerin ise Çin, Hindistan ve Türkiye (ülke içinde) olduğunu belirtti.

alibaba2

Alibaba üzerinden Türkiye'den en çok talep edilen ilk üç ürün, işlenmiş/işlenmemiş doğal taşlar, kuru meyve ve hazır giyim olurken Türkiye'nin en fazla talep ettiği ürünlerin başında mobil telefon, mobil telefon kılıf ve çantaları ve fotokopi kağıdı geliyor.

E-Ticaret yapan KOBİ'lerin yüzde 65'i belirsizlikler karşısında kendini güvende hissederken, yapmayanlarda bu oranın sadece yüzde 10 olduğunu söyleyen Erpolat, Alibaba olarak KOBİ’lerin eğer bulundukları ülkeden tam anlamıyla memnun değillerse onlara ürünlerine uygun yeni pazarlara açılmalarını kolaylaştırdıklarını ve bunu yaparken KOBİ'lerin maliyetlerini minimumda tutmalarını hedeflediklerini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.