JustUnfollow'un yeni uygulaması TakeOff ilk üç ayında Türkiye'de 50 bin kullanıcı sayısını geçti

JustUnfollow'un yeni uygulaması TakeOff ilk üç ayında Türkiye'de 50 bin kullanıcı sayısını geçti

Twitter ve Instagram için popüler takipçi yönetme uygulaması JustUnfollow, 2014 yılı sonunda 9 milyon kullanıcı ve 1 milyon dolar gelirle kapattı. Türkiye'de 1,2 milyon kullanıcı ve 128 bin 427 aktif kullanıcıya ulaşan uygulamanın yapımcıları, "bir özellik" olarak tanımladıkları JustUnfollow'u geçtiğimiz yıl doğru kişilerle bağlantı kurmanızı sağlayan "bir ürün" haline getirdiler.

Sosyal medya pazarlaması alanında daha kapsamlı bir hizmet sunmak isteyen şirket, bu bağlamda, JustUnfollow'un Instagram zamanlayıcısı özelliğini de ayrı bir uygulama olarak piyasaya sundu. Geçtiğimiz Kasım ayında iOS ve Android versiyonları yayınlanan TakeOff adındaki uygulama, kısa sürede dünya çapında 500 bin kullanıcı sayısının geride bıraktı.

JutsUnfollow'un kendi verilerine göre, bu sürede Türkiye'de 50 bin kullanıcı sayısına ulaşan TakeOff için burası Suudi Arabistan ve Mısır ile birlikte Instagram'ın yoğun olarak kullanıldığı Orta Doğu ülkeleri arasında öncelikli üç ülkeden biri. Piyasadaki Instagram zamanlayıcılarından (Latergramme ve Schedugram gibi) Android'de sunulması, ücretsiz olması ve akıllı diğer özellikleriyle daha fazla yorum ve beğeni çekmesi özellik ve iddialarıyla farklılaşıyor.

takeoff ekranInstagram zamanlayıcılarına aşinaysanız, uygulamanın temel işlevi, Instagram'da paylaşmak istediğiniz fotoğrafların daha fazla görünür hale gelmesi için, bağlantılarınızın en aktif olduğu zamanlara ve popüler hashtag'lere göre, paylaşımınızın optimize edilmesini sağlamak. Zamanlama konusunda dinamik ve akıllı bir algoritma kullanma iddiasında olan TakeOff, takipçileriniz, onların bulundukları zaman dilimleri, ne zaman aktif oldukları (gönderi yayınladıkları ya da gönderileri beğendikleri zamanları), sizin gönderi yayınladığınız zamanlar ve bunlara ilişkin oluşturduğunuz etkileşimler gibi farklı faktörleri analiz ediyor.

Uygulamanın okul saatleri, bayramlar, tailler vs. gibi düzenli tekrarlayan zaman aralıklarını ön görebilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor. Kullanıcılar dilerlerse zamanlayıcıyı manuel olarak kullanabiliyor. Belirlediğiniz zaman için TakeOff size bir uyarı gönderiyor.

Paylaşımızla birlikte hashtag önerileri yapan uygulama, özellikle sosyal medya yöneticilerinin işini kolaylaştırmak amacıyla bir fotoğraf arşiviyle birlikte geliyor. Lisanslı ancak birçoğu jenerik bu fotoğraflar, ara sıra orijinal fotoğraf bulmakta sıkıntı yaşayan kullanıcıların işine yarayabilir.

Birden fazla hesabı  yönetmenize izin veren TakeOff'u incelemek isterseniz iOS ve Android uygulamaları için linkleri takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.