Turkcell Grubu 2014 yılını 12 milyar lira gelirle kapattı

Turkcell Grubu 2014 yılını 12 milyar lira gelirle kapattı

turkcell-thumbnailTurkcell Grubu 2014 yılına ait dördüncü mali çeyrek konsolide sonuçlarını açıkladı. Yıllık bazda gelirlerini yüzde 6 oranında arttırdığını duyuran Turkcell Grubu, 2014 yılında 12 milyar lira gelir elde etti. Buna karşılık şirketin net karı bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında azalarak 1,9 milyar liraya düştü. Başta Ukrayna olmak üzere yurt dışı operasyonlarını sürdürdüğü ülkelerin olumsuz makroekonomik koşulları bunda en önemli etken.

Turkcell'in 2014 yılı gelirlerinin 9,36 milyar lirası Türkiye'den geldi, bu, yıllık yüzde 3 oranında bir artışa tekabül ediyor. Şirketin Türkiye'de gelirlerindeki artışta ipi göğüsleyen kalem, beklendiği gibi mobil genişbant. Zira Turkcell Türkiye'nin mobil genişbant gelirleri, artan mobil kullanımıyla yıllık bazda yüzde 34 büyüyerek 1,9 milyar liraya ulaştı.

Mobil genişbant gelirleri, bu yılın en yüksek büyüme oranını ise 2014 son çeyrekte yakaladı. Turkcell Türkiye 2014 son çeyrekte mobil genişbant gelirlerini yüzde 44 oranında arttırdı ve 567 milyon liraya yükseltti.

2014 son çeyreğin genel görünümüne baktığımızda Turkcell'in gelirlerini bir önceki çeyreğe göre yüzde 8 oranında arttırdığını ve 3,1 milyar liraya yükselttiğini görüyoruz. Grup'un net karı Ukrayna ve Belarus'taki devalüasyona bağlı olarak yüzde 49 düştü ve 258 milyon liraya geriledi.

Turkcell Türkiye'nin son çeyrekteki gelirleri ise yüzde 7 oranında artarak 2, 4 milyar liraya ulaştı. Turkcell iştiraklerinin gelirleri son çeyrekte yüzde artışla 711 milyon liraya yükseldi.

2014'te büyümesindeki yavaşlamayla dikkat çeken Turkcell, yılı tam anlamıyla Ukrayna krizinin gölgesinde kapattı. Yakın zamanda Süreyya Ciliv'in istifasıyla gündeme gelen Turkcell'in yeni CEO'sunun kim olacağı da hala merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.