Amerika'da 26 milyon dolar yatırımla büyüyen Türkiye kökenli girişim Onepin

Amerika'da 26 milyon dolar yatırımla büyüyen Türkiye kökenli girişim Onepin

onepin mobil gorusme adres defteriTürkiye'den ayrılıp yurt dışında teknoloji girişimlerine imza atan isimleri tanıdıkça sizlerle de paylaşmaya çalışıyoruz. Bu isimlerden biri de şimdiye kadar 26 milyon dolar yatırım alan Onepin.com'un kurucusu Feyzi Çelik.

ODTÜ Makine Mühendisliği'nden mezun olan Feyzi Çelik, Koç Grubu’nun ABD operasyonlarını yönettikten sonra girişimciliğe soyunan bir isim. ABD'deki mühendislik ve girişimcilik yüksek lisanslarından edindiği tecrübeyi de kullanarak Onepin'i hayata geçirmiş.

feyzi celik onepin2012 yılında Boston'da kurduğu Onepin, mobil operatörlere SIM Kart temelli adres defteri ve telefon görüşmesi sonrası servisleri sunuyor.

Caller Xchange ile başlayan hikaye

2012 yılında kurulan Onepin'in pazara sunduğu ilk ürün CallerXchange olmuş ve gördüğü ilgiyle şirketin büyümesinin önünü açmış.

Kullanıcıların telefon görüşmesi sonunda kartvizitlerini karşı tarafa otomatik olarak göndermesini ve diğer tarafın kartvizitini de adres defterine tek tuşla eklemesini sağlayan bu üründen sonra da MsgXpress, ZeroX, AdXecutive, SurveyXpert vb. ürünler geliştirilmiş.

19 ülkede 285 milyon abone Onepin hizmetlerini kullanıyor

Onepin, geliştirdiği bu ürünlerle 19 ülkede 23 mobil operatöre ve 285 milyon aboneye hizmet verir hale gelmiş. Boston dışında Ekvator ve Ankara'da da ofislerini bulunan Onepin, Vodafone Türkiye'nin sunduğu Cep Kartvizit hizmetinin de sağlayıcısı.

onepin mobil gorusme adres defteri

Feyzi Çelik, önümüzdeki 10 yılda servislerini 200 operatöre sunmayı hedeflediklerini ve uzun vadede dünyadaki 600 mobil operatöre ulaşmak istediklerini söylüyor. Onepin, 20'si kabul edilmiş ve bir çoğu incelemede olan patentler sayesinde taklit edilmesi zor bir işi başarıyor.

Hali hazırda karlılığı yakalamış olan Onepin'in başarısını tescilleyen bir diğer şey de Amerikalı 4 girişim yatırım firmasından (Stage 1 Capital, FA Technology Fund, Egan-Managed Capital ve Greycroft Partners) 26 milyon dolar yatırım almış olması. Bu yatırım, şirketin finansal yeterliliğini güçlendiriyor ve küresel açılım konusunda umut vaadediyor.

Umarız Türkiye'deki teknoloji girişimlerimiz kadar yurt dışındakileri de tanıyabilir ve sizlerle paylaşmaya devam ederiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.