Twitter, markalarla internet fenomenlerini buluşturan Niche'yi en az 30 milyon dolara satın aldı

Twitter, markalarla internet fenomenlerini buluşturan Niche'yi en az 30 milyon dolara satın aldı

zeX13kp5DnTwitter, sosyal medyanın şöhretleriyle markaları buluşturan yeni nesil yetenek ajansı Niche'yi satın aldığını duyurdu. Şirketin 2013 sonbaharında BuzzFeed, Huffington Post ve YouTube’un eski çalışanları tarafından kurulan Niche için minimum 30 milyon dolar ödemiş olabileceği belirtiliyor. Twitter tarafından anlaşmanın bedeliyle ilgili bir açıklama yapılmadı ancak, New York'un en çok dikkat çeken girişimlerinden biri olan Niche'nin değerinin 60 milyon dolara kadar çıkabileceği de notlar arasında.

Twitter'ın açıklamasında Niche'nin geçtiğimiz yıldan bu yana halihazırda Twitter ve Vine ile yakın bir işbirliği içinde olduğu belirtiliyor. Örneğin aşağıda gördüğünüz başrolünde Vine şöhretlerinin olduğu HP reklamı, Twitter ve Niche işbirliğiyle yapılmış.

Bugün 6 binden fazla yeteneğe ulaşan Niche markalarla bu yetenekleri, kampanyalara göre buluşturan bir teknoloji şirketi olarak konumlanıyor. Twitter'ın Niche'yi tam olarak nasıl konumlandıracağıyla ilgili detay paylaşılmıyor ancak işbirliğinin içerik yaratma yönüne dikkat çekiliyor.

Niche, bugüne kadar iki farklı turda toplam 3,1 milyon dolar yatırım almıştı. Niche ile ilgili daha fazla detay için önceki incelemelerimiz burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.