Apple ilk Android uygulamasını Beats Music için geliştiriyor

Apple ilk Android uygulamasını Beats Music için geliştiriyor

Geçtiğimiz yıl 3 milyar dolarlık bir anlaşmayla Beats'i satın alan Apple, şirketin online müzik servisi Beats Music'i Spotify, Amazon ve YouTube Music Key'le bu alana giriş yapan Google'a rakip olacak şekilde yeni bir uygulama olarak geliştiriyor. Apple gurusu Mark Gurman'ın farklı kaynaklardan aldığı bilgilere dayandırdığı haber, Apple'ın Beats Music ile ilgili planlarını detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Bu detaylar arasında en çok dikkat çekenlerden biri de Apple'ın tarihinde ilk kez Android için bir uygulama geliştiriyor olması.

Hatırlayacağınız gibi, Apple'ın geçtiğimiz yıl yaptığı Beats satın almasından sonra, şirketin yeni bir online müzik dinleme servisi geliştirip geliştirmeyeceği tartışma konusu olmuştu. Hatta Beats Music'in kapatılacağı bile söyleniyordu. Ancak yeni haber tüm bu söylentileri boşa çıkarıyor. Zira Apple, Beats Music uygulamasını yalnızca iPhone değil, iOS, iTunes ve Apple TV'ye entegre ediyor. Şirket iPad, iPhone ve iPod touch için Music uygulamalarının Beats ile güçlendirilmiş versiyonlarını hazırlıyor. Apple iTunes'un PC / Mac uygulamasına da Beats fonksiyonlarını ekliyor. Yeni bir Apple TV uygulaması üzerinde de çalışıyor Apple.

beats google play

Yeni Beats Music uygulamasıyla ilgili detaylar Apple'ın Beats teknolojisini kendi sistemiyle tamamen entegre hale getireceğini işaret ediyor. Apple'ın kullanıcıların müzik kütüphanelerini esas alan Beats Music uygulamasına ekleyeceği yeni arama fonksiyonu, iTunes/Beats kataloğundan istediği şarkıyı bulmasını sağlayacak. Kullanıcılar dilerlerse müziklerini cihazlarında ya da bulutta tutabilecek. Apple'ın Beats'in sosyal ağ (kullanıcıların birbirini takip etmesi) özelliklerini de kullanmaya devam edebileceği notlar arasında.

beats

Peki Apple ile entegre olan Beats Music uygulaması nasıl görünecek? Apple'ın siyah kırmızı tasarımı kendi çizgisiyle daha uyumlu hale getirmesi büyük olasılık, habere göre. Yeni uygulamanın arayüz tasarımı da Apple'a ait olacak.

Apple'ın bugün 9,99 dolardan sunulan Beats Music servisi için de bir fiyat indirimine gidecek gibi görünüyor. Zira konuşulanlar servisin aylık 7,99 dolarlık üyelik ücretiyle piyasaya sunulacağı yönünde. Google'ın YouTube Music Key için açılış ücreti de 7,99 dolar olmuştu hatırlayacağınız gibi. Spotify için bu ücretin 9,99 dolar olduğu düşünüldüğünde Apple'ın servisini doğrudan Google karşısında konumlandırdığını söyleyebiliriz.

Buna karşın Apple tarihinde ilk kez kendi geliştirdiği bir uygulamanın Android versiyonunu da piyasaya sunacak Beats Music ile birlikte. Hatırlayacağınız gibi müzik servisi satın alındığında beklentiler bu tip gelişmenin mümkün olmayacağı, Apple'ın Beats Music'in Android versiyonunu ortadan kaldıracağı yönündeydi. Ancak Tim Cook bunda bir sakınca görmüyor anlaşılan.

Apple'ın tamamen yenilenen Beats Music uygulamasını piyasaya sürüş tarihi ise belirsiz. Haberde bunun en önemli sebebinin ise Beats ve Apple ekiplerinin bugüne kadar ciddi bir uyum sorunu yaşadığı belirtiliyor. İki teknolojinin entegre edilmesi de yine düşünüldüğünden daha karmaşık bir süreç haline gelmiş. Zira Apple'ın bu yıl Mart ayında piyasaya sunması beklenen Beats Music'i önümüzde Haziran ayındaki geliştirici etkinliğine kadar hazır edip edemeyeceği de yine bilinmiyor

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.