Zomato, Mekanist.net'i satın aldı

Yeni Delhi merkezli popüler restoran arama ve keşif rehberi Zomato, Türkiye'nin en önemli mekan paylaşım ve değerlendirme platformu Mekanist.net'i satın aldı.

Satın alma bedeli ile ilgili bilgi paylaşılmazken, konuya yakın kaynaklarımızdan duyduğumuza göre Mekanist.net'in CEO'su Ali Servet Eyüboğlu bundan sonra Zomato Türkiye Ülke Müdürü olarak görevini sürdürecek. Hali hazırda Zomato'nun ülke müdürlüğünü yürüten Oytun Çalapöver ise şirketin Hindistan merkezinde uluslararası pazarların büyümesi ile ilgili yeni bir göreve atanacak.

Mekanist.net'in bugüne kadar Pond Ventures ve Türkiye'den birçok melek yatırımcıdan aldığı toplam yaklaşık 5 milyon Euro yatırımı bulunuyordu. Geçmişten bugüne hatırlayacak olursak Mekanist.net, 2010 yılında ilk tur yatırımını almıştı, ardından 2011 yılında 2.5 milyon Euro yatırım almış, son olarak da 2013 yılında 1.6 milyon Euro yatırım almıştı.

Türkiye'de kuruluşundan satışına kadar her dönemine Webrazzi olarak şahitlik ettiğimiz Mekanist.net'in Zomato tarafından satın alınmasını sektör için çok değerli bir gelişme olarak görüyorum.

Bu fırsatla, Mekanist.net ekibini yıllardır süren istikrarlı çalışmaları ve yakaladıkları başarı için tebrik ediyorum. Zomato'ya ise Türkiye'de bir kez daha başarılar diliyorum.

Güncelleme: Mekanist.net, satışla ilgili olarak CEO Ali Servet Eyüboğlu imzasıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Zaman gerçekten çok hızlı ilerliyor…

8 yıl önce, 2007’nin Ocak ayında, birer üniversite öğrencisi iken kurduğumuz bir hayaldi, Mekanist bizim için.

2007’den itibaren geçen hergün, bu hayali bizim hayatımızın en önemli gerçeği haline dönüştürdü. Çok kısa bir sürede Mekanist, hayatımızın ta kendisi oldu.

Türkiye’de iş dünyasından çok önemli isimler bize inanıp güvenerek Mekanist ailesine yatırımcı olarak katıldılar. Silikon Vadisi merkezli önemli bir risk sermayesi grubu olan Pond Ventures, Mekanist’e yatırım yaptı.

Tüm bu başarılı gelişmeler, Mekanist ailesinde olan birbirinden kıymetli ve Mekanist’i en az biz kurucular kadar özümsemiş ve sahiplenmiş mesai arkadaşlarımın sayesinde oldu. Her yeni başarı, bizi bir sonraki başarıya taşıdı.

8 yıl içerisinde Mekanist’i Türkiye’de alanında lider bir şirket haline getirdik. Olmayan bir pazarı yarattık ve hayal edemeyeceğimiz kadar büyük bir kullanıcı kitlesine ve içeriğe ulaştık.

Bugün, 8 yıllık serüvene, Zomato ailesine katılarak devam ediyoruz. Zomato Türkiye ekibinin bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı ilerleme ile Mekanist’in sahip olduğu gücü birleştirerek, kullanıcılarımıza Türkiye genelinde 50.000’den fazla restoran ile ilgili kapsamlı bilgi ve yorumlar sunacağız.

Önümüzdeki aylarda Mekanist web ve mobil platformlarındaki içerikleri, Zomato platformlarına taşıyacağız ve kullanıcılara en iyi deneyimi yaşatmaya çalışacağız.

Mekanist’in kurucu ortağı ve CEO’su olarak, Zomato ailesine katılmam ile birlikte, Türkiye Ülke Müdürü pozisyonunda, 8 yıldır peşinden koştuğum vizyonu izlemeye devam edeceğim.

Zomato ailesinin değerli üyeleri ile birlikte önümüzdeki dönemde birçok başarıya imza atacağımızdan eminim!

Ali Servet Eyuboglu Mekanist CEO

Mekanist.net ofisinde yaklaşık 3 sene önce gerçekleştirdiğimiz Girişim Ofisleri programını tekrar izlemek isteyebilirsiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.