Vepa Group, Sportsoul.com ile 2014'te e-ticarete ısındı [İnfografik]

Vepa Group, Sportsoul.com ile 2014'te e-ticarete ısındı [İnfografik]

Sportsoul.com spor giyim eticaret2014 yılında Sportsoul.com ile e-ticarete adım atan Vepa Group, geçtiğimiz yılın büyüme rakamlarını çıkarmış. Türkiye’nin perakende spor ürünü ithalatında söz sahibi olan Vepa Group, 2015'te e-ticarete daha fazla ağırlık vermek istiyor.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Vepa Group, SportSoul markası altında öncelikle İstanbul'daki 2 fiziksel mağaza açmış, Mart 2014'te de Sportsoul.com'u hayata geçirmişti.

2014 yılında 1,5 milyon ziyaretçi

Dünyaca ünlü spor ve günlük yaşam markalarının ürünlerini satışa sunan Sportsoul.com'un 2014 yılı toplam ziyaretçi sayısı yaklaşık 1,5 milyon, toplam sayfa gösterimi ise: 13,5 milyon olmuş. Ziyaretçilerinin yüzde 35'i 25 yaşından küçük olan Sportsoul.com'un mobil trafik oranıysa yüzde 32'yi bulmuş.

Sitede satılan ürünlerin yüzde 68'ini ayakkabılar, yüzde 18'ini tekstil ürünleri ve yüzde 14'ünü aksesuar ürünleri oluşturuyor. Üyelerinin yarısından fazlasını (%53) da kadınlar oluştururuyor.

25 bin siparişin yüzde 40'ı İstanbul'dan

Mart 2014’den beri yaklaşık 25 bin adet sipariş (günlük ortalama 83) alan Sportsoul.com, yüzde 40 ile en büyük payı İstanbul’un aldığınıe paylaşıyor. İstanbul'u yüzde 15'in altındaki oranlarla Ankara ve İzmir takip ediyor. Sportsoul.com'dan en çok Pazartesi günleri, en az da pazar günleri sipariş verilmiş.

Vepa Group'un daha önce de bazı e-ticaret girişimleri vardı ama Sportsoul markasının yeni bir deneyim olduğunu ve e-ticaret tarafında elle tutulur bir ilerleme gösterdiğini söyleyebiliriz. 2014'ü belli bir kullanıcı tabanıyla bitirmesi de güzel ama 2015 tahmini yapmak için en azından yılın ilk yarısının bitmesini beklemek doğru olur.vepa group Sportsoul.com eticaret

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.