WeChat kullanıcıların haber akışında reklam göstermeye başladı

WeChat kullanıcıların haber akışında reklam göstermeye başladı

Küresel en büyük mobil mesajlaşma uygulamaları ve sosyal ağlar arasında yer alan Çin merkezli WeChat reklam servisini aktifleştirdi.

Bir süredir test aşamasında olan reklam servisi bu hafta içerisinde testten çıkarak kullanıcılara haber akışı sayfasında reklam göstermeye başladı.

İlk reklam anlaşmalarını BWM, Coca-Cola ve Vivo ile yapan şirketin yakın zamanda başka büyük markaları da yanına alacağını düşünebiliriz. Uygulama 2014 3. çeyrek itibariyle 468 milyon aktif kullanıcıya sahip.

wechat-ads-reklam

Yeni reklam servisinde şirket hangi kullanıcılara hangi reklamların gösterileceğini kendi içinde geliştirdiği bir yazılımla belirliyor. Profiliniz analiz edilerek o an elde bulunan reklam envanterinden size uygun olana reklam haber akışınızda gösteriliyor.

Aralık 2014 rakamlarına göre WeChat'i kullananların yüzde 33'ü 16-24, yüzde 40'ı 25-34 yaş aralığında. Gençlerin yoğun olarak kullandığı servisin reklam servisiyle gelirine güç katacağını, dahası Çin'deki engellemeler yüzünden Facebook'un bölgede görece geride kalmasıyla reklam verenler için güçlü yeni bir platform teşkil edeceği söylenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.