Twitter'a grup DM, mobil video çekme ve düzenleme özellikleri eklendi

Twitter güncellemeleri tüm hızıyla sürüyor. Direkt mesajlaşma (DM) özelliğini gruplara uyarlayan Twitter, bir süredir beklenen mobil video çekme ve düzenleme fonksiyonunu da eklediğini duyurdu.
Twitter'a grup DM, mobil video çekme ve düzenleme özellikleri eklendi

ur0Vxo7ggBTwitter güncellemeleri tüm hızıyla sürüyor. Direkt mesajlaşma (DM) özelliğini gruplara uyarlayan Twitter, bir süredir beklenen mobil video çekme ve düzenleme fonksiyonunu da eklediğini duyurdu.

Twitter'ın resmi blogunda paylaştığı anonsa göre, kullanıcıların birbiriyle etkileşime geçmesi için daha fazla özel alan açan Twitter, artık 20 kişiye kadar katılımla direkt mesajlaşmasına izin verecek. Takipçilerinize onların birbirini takip edip etmiyor olmasından bağımsız olarak mesaj göndermenizi sağlayan özellik, daha fazla kullanıcının birbiriyle etkileşimini arttırabilir. Buna ek olarak özellik, belirli gruptaki takipçileriyle etkileşime geçmek isteyen markalar için de iyi haber. Halihazırda mesajlara resim eklemenize izin veren Twitter hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz Kasım ayında tweet'leri direkt mesaj olarak gönderme özelliğini eklemişti.

Şirketin duyurduğu ikinci yenilikse, kullanıcıların Twitter uygulamasından ayrılmadan video çekmesi ve düzenlemesini sağlıyor. Uygulamayı kullanırken tweet butonuna dokunduğunuzda alternatif olarak fotoğraf ekleme menüsünden erişilebilen video kamera özelliğiyle Twitter'a kendi hazırladığınız videoları eklemeniz mümkün hale geliyor. 30 saniye süre kısıtlaması olan bu videoları iPhone kullanıcıları kendi film rulolarından da ekleyebiliyor. Twitter açıklamasında Android kullanıcılarının bunun için biraz daha beklemesi gerektiği belirtiliyor.

twitter video

Twitter'ın mobil video özelliğini ilk kullanansa How I Met Your Mother dizisinin tanınmış oyuncusu Neil Patrick Harris olmuş. Harris'in örnek tweet'i mobil video ile çekilmiş:

— Neil Patrick Harris (@ActuallyNPH) January 27, 2015

Twitter'ın mobil video özelliğini kullanmak için güncellemeleri takip edin. Daha fazla detay içinse mobil video sayfasını görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.